Főoldal > Bor és gasztronómia

Bor és gasztronómia

Ászár-Neszmélyi borvidék | Badacsonyi borvidék | Balatonboglári borvidék | Balatonfüred-Csopaki borvidék | Balatonfelvidéki borvidék | Balatonmelléke borvidék | Bükkaljai borvidék | Csongrádi borvidék | Egri borvidék | Etyek-Budai borvidék | Hajós Bajai borvidék | Kunsági borvidék | Mátraaljai borvidék | Mecsekaljai borvidék | Móri borvidék | Pannonhalma-Sokoróaljai borvidék | Somlói borvidék | Soproni borvidék | Szekszárdi borvidék | Tokaj-hegyaljai borvidék | Tolnai borvidék | Villányi borvidék

A magyar szőlő- és bortermelés évezredes múltra tekint vissza, ennek hagyományait őrzik a mai szőlészek és borászok. A bor egyben a magyar történelem, kultúra és gasztronómia egyik meghatározó eleme.

 

Bor és gasztronómia   Bor és gasztronómia


A magyar konyhának sokszínűsége ellenére határozott egyénisége van. Magán viseli az évszázadokkal ezelőtt élt pásztorok, halászok, vadászok ételkészítési szokásait éppúgy, mint a nagy reneszánsz uralkodó Mátyás király olasz házasságának köszönhető mediterrán hatásokat.

 

Bor és gasztronómia   Bor és gasztronómia


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.008 s