Foldal > Turisztikai régiók

Turisztikai régiók

Balaton | Budapest és környéke | Dél-Alföld | Dél-Dunántúl | Észak-Alföld | Észak-Magyarország | Közép-Dunántúl | Nyugat-Dunántúl | Tisza-tó

Balaton

Balaton
Hogy ki nevezte magát elõször a Balaton szerelmesének - ma már senki sem tudja.
Talán egy költõ vagy épp egy utazó, de tény, hogy a XIX. század eleje óta egyre gyakrabban bukkan fel ez a vallomás. Elõbb csak a szépprózában, aztán az újságok lapjain, manapság pedig már a mindennapok nyelvében is.

 

Budapest és környéke

Budapest és környéke
Budapest hajnalban a legszebb, amikor a nap lassan emelkedik fel a síkság felöl. Lágy pasztellfénnyel rajzolja körül Pestet, és mint egy erõs reflektor, Buda épületeit pásztázza. Arany szikrát vetnek az ablakok a Várhegyen.És Budapest éjjel is káprázatos látványt nyújt . A lánchíd lámpafüzért visel, s a középületek, a Parlament, az Opera, a Királyi Palota s a Várnegyed díszkivilágításba öltözik.

 

Dél-Alföld

Dél-Alföld
A Dél-Alföldre látogató igazi, ám biztonságos kalandok részese lehet, a térség rendkívül színes és izgalmas kínálata várja a vendégeket. Európa egyik legnagyobb egybefüggõ síkságának meghatározó része a kiváló természeti adottságokkal rendelkezõ, - Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéket - magában foglaló Dél-Alföld.

 


Dél-Dunántúl

Dél-Dunántúl
A magyar mediterrán régió.
A híres hungarikumok, a villányi kékoportó, a szekszárdi bikavér és a szekszárdi kadarka hazája ez. A Pécs (Európa Kulturális Fõvárosa 2010) központú magyar mediterrán régió, Dél-Dunántúl borainak minden cseppjében a Nap ízét, a Föld ízét, az itt élõk apáról fiúra hagyományozott szakértelmét és hivatás szeretetét ízlelheti az ide látogató.

 

Észak-Alföld

Észak-Alföld
A világon egyedülálló hortobágyi táj tökéletes simaságú pusztaság, Európa legnagyobb kiterjedésû épen maradt legelõje. A táj sajátos, idõtlen nyugalmat áraszt, a helybeliek úgy mondják, a puszta senkit nem hagy közömbösen: akit megérint a varázsa, menthetetlenül beleszeret, aki nem hallja meg a végtelen rónaság néma muzsikáját, az sohasem fogja szívébe zárni.

 

Észak-Magyarország

Észak-Magyarország
"Minden lépés új élmény"
Itt van az ország legmagasabb hegycsúcsa és legkisebb falva. Az elsõ magyar nyelvû, nyomtatott Biblia a XVI. Századból és a legrégebbi erdei kisvasút a XIX.-bõl. Az észak-magyarországi pincékben nemesedik a világon legismertebb magyar bor, a Tokaji aszú. ..

 

Közép-Dunántúl

Közép-Dunántúl
Magyarország történelmi középpontjában, a Dunától a Balaton-felvidékig csaknem három megyét felölelve terül el a magyar államiság bölcsõje, a Közép-Dunántúl. Lépten, nyomon találkozhatunk a magyar történelem gazdag örökségével – elég, ha csak a két megyeszékhelyet, Székesfehérvárt, a „királyok városát” és Veszprémet, a „királynék városát” említjük.

 

Nyugat-Dunántúl

Nyugat-Dunántúl
Üdvözöljük Nyugat-Dunántúlon, az „Erõt adó régióban”!
Hol is járunk pontosan? Régiónkat három megye - Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala – alkotja az ország nyugati határa mentén; szomszédaink Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország. Járt már nálunk? Ha nem, ismerkedjünk együtt a Pannon dombok által nyújtott csodás élményekkel!

 

Tisza-tó

Tisza-tó
Tegyen egy képzeletbeli utazást egy különleges vízivilágban, az Alföld síkságán, a hömpölygõ folyó és a tó találkozásánál!...Burjánzó ártéri erdõk, sárgán aranyló homokpadok, holtágak, szigetek, öbölzetek, madarak ezrei köröznek a levegõben és bújnak a nádasokban…körülöttük csend és harmónia. A természet csodája a Tisza-tó.


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.029 s