Foldal > Turisztikai régiók > Budapest és környéke

Budapest és környéke

Budapest hajnalban a legszebb, amikor a nap lassan emelkedik fel a síkság felöl. Lágy pasztellfénnyel rajzolja körül Pestet, és mint egy erõs reflektor, Buda épületeit pásztázza. Arany szikrát vetnek az ablakok a Várhegyen.
És Budapest éjjel is káprázatos látványt nyújt . A lánchíd lámpafüzért visel, s a középületek, a Parlament, az Opera, a Királyi Palota s a Várnegyed díszkivilágításba öltözik.
Parlament
Parlament

Könnyû Budapestnek úgy játszania a fénnyel, mint egy elõkelõ hölgynek az ékszereivel, hisz minden jól áll neki. A reggel, az este és a nappal is, amikor a város él, lüktet s a más országokból érkezett látogató úgy érzi , minden sarkon történik valami érdekes.
Nincs abban semmi túlzás, hogy Budapest Európa egyik legszebb, és legszebb fekvésû fõvárosa. A magyarországi védendõ értékek közül elsõként került fel az Unesco Világörökség-listájára a budai Duna-part a Gellért Szállótól a Várhegyen át a Margit hídig, s Pesten pedig a Parlamenttõl a Petõfi hídig, és az Andrássy út végig a Városligeten szélén álló Millenniumi Emlékmûvig.

Budai Vár
Budai VárTovábbi információ Budapestrõl: www.budapestinfo.hu
Túraajánlatok a régióban: www.kirandul.hu


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.021 s