Foldal > Turisztikai régiók > Észak-Alföld

Észak-Alföld

A világon egyedülálló hortobágyi táj tökéletes simaságú pusztaság, Európa legnagyobb kiterjedésû épen maradt legelõje. A táj sajátos, idõtlen nyugalmat áraszt, a helybeliek úgy mondják, a puszta senkit nem hagy közömbösen: akit megérint a varázsa, menthetetlenül beleszeret, aki nem hallja meg a végtelen rónaság néma muzsikáját, az sohasem fogja szívébe zárni.
Puszta
Puszta

Az Észak-alföldi régió ezerszínû arcát mutatja a látogatónak, aki felfedezni indul ezt a tájat. Sok-sok természeti, építészeti, kulturális gyöngyszem, csak erre a vidékre jellemzõ kincsek: a napégette alföldi pusztaságok, a szépséges erdõs, ligetes területek s a titkokat suttogó folyók éppúgy rabul ejtenek, mint az észak-alföldi fürdõk felüdülést nyújtó gyógyvize, a régmúltat idézõ, meghitt hangulatú szatmár-beregi templomok vagy a ...

.... a büszke alföldi épületek. Felfedezésre csábítanak a népi hagyományok szülte jellegzetes kézmûvesremekek, a folklór táplálta dallamok, kóstolásra kínálkoznak az itteni sajátos ízek. A természet csodái nemcsak gyönyörködésre késztetnek, de túrázni, sportolni is hívnak: a folyók úszásra, vízi sportokra ösztönöznek, a rónák és a szatmári területek kitûnõ terepet adnak a lovagláshoz, de gyalogosan vagy két keréken is boldogság felfedezni ezt a tájat.

A hortobágyi 9 lyukú híd
A hortobágyi 9 lyukú híd


Aki egyszer itt jár, azt elbûvöli az Észak-alföldi régió varázsa, mely számtalan szépséget, maradandó értéket rejt. Akit vendégül lát e táj, megtapasztalja, milyen a rabul ejtõ szabadság.

Bõvebb információ: www.eszakalfoldi.hu


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.013 s