Foldal > Turisztikai régiók > Nyugat-Dunántúl

Nyugat-Dunántúl

Üdvözöljük Nyugat-Dunántúlon, az „Erõt adó régióban”!
Hol is járunk pontosan? Régiónkat három megye - Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala – alkotja az ország nyugati határa mentén; szomszédaink Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország. Járt már nálunk? Ha nem, ismerkedjünk együtt a Pannon dombok által nyújtott csodás élményekkel!
Fertõdi kastély
Fertõdi kastély

Látogassunk el a gyógyulást és felfrissülést nyújtó fürdõinkbe Gyõrben, Bükön, Sárváron, Lentiben, Zalaegerszegen! Járjuk be gyalog, kerékpáron vagy vízen az érintetlen természet, a Szigetköz, Fertõ-Hanság, a Soproni- és a Kõszegi-hegység, az Õrség vagy a zalai dombok tájait. A sportok szerelmesei kora tavasztól benépesítik tavainkat, folyóinkat, kerékpárútjaink, magas színvonalú lovardáink ide csábítják messzi tájak lakóit is.

Kõszegi vár
Kõszegi vár

Pihenjünk meg a folklórkincsekben páratlanul gazdag Õrség és Göcsej nyugalmat árasztó tájain, ahol a népi mesterségek és hagyományok mind a mai napig élnek!

Keressük fel a mûemlékekben gazdag kisvárosokat: Sopront, a „Hûség városát”, Gyõrt, „A találkozások városát”, Kõszeget, régiónk ékszerdobozát vagy Szombathelyt, a római emlékeket gondos gazdaként õrzõ várost. Világörökségi helyszíneink - Pannonhalma, Fertõ-táj -, középkori váraink, barokk kastélyaink, templomaink felejthetetlen kulturális élményeket tartogatnak.

Pannonhalmi apátság
Pannonhalmi apátság

Mártózzunk meg a pezsgõ rendezvények, fesztiválok - szombathelyi Savaria Karnevál, Sárvári Folklórtalálkozó, Soproni Ünnepi Hetek, Gyõri Barokk, Õrségi Tökfesztivál - forgatagában!
Kóstoljuk meg a régió jellegzetes ételeit - dödöllét, babstercet, tökös-mákos rétest - és a kitûnõ soproni, zalai vagy somlói borokat!

Sopron
Sopron

Kikapcsolódás, feltöltõdés, megújulás - a régiónkba látogatók élménye!

Bõvebb információ: www.utazunk.hu


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.014 s