Foldal > Sport és szabadidõ > Horgászat > Alcsiszigeti Holt-Tisza

t: 10571

Alcsiszigeti Holt-Tisza

Kpek:


Rszletek:

   Az Alcsiszigeti Holt-Tisza az élõ Tiszának az ásás résznél történõ levágása végett jött létre.

Mintegy 17 km hosszú patkó alakú holtág jött létre, a víz mélysége változó, a 4 -es fõút Evezõs Csárda melletti részen (evezõs versenypálya) 3-4 m, a patkó másik végén viszont elég sekély 1-2 m, a legmélyebb szakasz a gáztelep alatti részen van, ahol a vízmélység elérheti az 5-6 m-t.
A vízben számos hazai halfaj él, a legnagyobb mennyiségben a keszegfélék találhatók meg a vízben, fenekezõ felszereléssel csontkukac, vagy öregkukorica csalival foghatjuk a lapátméretû dévéreket, kárászokat.
Elszaporodott a vízbe a törpeharcsa, gyakran elõfordul, hogy bármit teszünk a horogra mindig a kis fekete krampuszok jelentkeznek, aki szívesen horgászik rá az próbálkozzon, mert szép példányok is vannak a vízben, a nagyja fõleg piócacsalira jön. Ponty, amur is jelentõs számban él a vízben, nem volt még olyan év, hogy egy-egy nagyobb példányt ne emeltek volna ki belõle, fõleg tavasszal lehet horogra csalni õket.
Angolna is van a vízben, ezt a halfajt a 80-as években még telepítették, elég szép példányokat lehet fogni, fõleg a sekélyebb iszapos részeken, valamint a reptér alatt.
Számos csuka is él a vízben, nem ritkák az 5-6 kg-os példányok.
Süllõállománya is elég jó, fõleg élõ kishallal fogják.
Harcsa is van a vízben, érdemes rá horgászni, mert elég szép példányok vannak, fõleg a gáztelep alatti mély vízrészeken próbálkozhatunk sikerrel.
A legnagyobb gondot azonban a busa okozza, példányai oly nagyra nõttek, némelyik eléri a 30-40 kg-ot, megfogni csak rendszerint külsõ akadással lehet, valamint az új módszerrel a technoplanktonnal, lehalászásukat nehezíti, hogy kiugranak a hálóból akár a delfinek.2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.014 s