Főoldal > Sport és szabadidő > Lovaglási lehetőség > Babatvölgyi Lovasközpont

t: 2903

Babatvölgyi Lovasközpont

Képek:Részletek:

   A lovarda a tanüzem részeként működve megfelelő teret biztosít a hallgatók számára a lótartás mindennapjainak elsajátításához.
A gyakorlati oktatáson kívül számos lehetőséggel járul hozzá a lovas sportokat kedvelők szabadidős tevékenységéhez.
Ennek megfelelően a lótartás, illetve a lovas sportok szinte teljes palettájának lehetőségét megteremtettük az elmúlt években.

A terület változatos domborzata, szép természeti környezete, a térségre jellemző laza talaj rendkívül alkalmassá teszi a völgyet tereplovaglásra, terephintózásra, vadászlovaglásra.
Egészen a Domony-völgyéig háborítatlan túrák tehetők.

A lovarda saját díjugrató akadályrendszerrel, hintóval, szánnal, fedett lovardával, jártatógéppel és két lovaspályával is rendelkezik.
A bértartási tevékenységünket jelenleg a 20 férőhelyes angol boxos, illetve 14 férőhelyes istállós rendszerben végezzük.
A tartási rendszerünk az istállók állaga, a szolgáltatások színvonala miatt a térség egyik legmodernebbjének és legmegbízhatóbbjának tekinthető.
A folyamatos állatorvosi felügyelet ellátásához saját állatorvossal rendelkezünk.
A nálunk tartott lovak a saját ökogazdálkodásunkban termelt takarmányt (széna, abrak) kapják.

A Tanüzemnek 4 db zárt, fából készült belső karámja van, melyek a lovak szükséges szétválasztására jó lehetőséget biztosít.
A 2002. évben villanypásztoros megoldással mintegy 4 ha-os területet kerítettünk be és létrehoztuk a külső legelők rendszerét, ahol szakaszolási lehetőség is adott.
A bértartás (mint fő tevékenység) mellett számos lovas rendezvénynek adunk otthont, így az elmúlt években vadászlovaglásokat, díjugrató versenyeket is rendeztünk.

Szolgáltatásaink között megtalálható a belovaglás, a lovasoktatás (futószár, osztály- és tereplovaglás), terephintózás, a nyári lovastáborok, illetve lovas hétvégét teljes körű szervezése.


Tulajdonságok:
Szolgáltatások: Lovas oktatás - Fogatozás - Lovagoltatás - Oktatás

További információ:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.027 s