Foldal > Sport és szabadidõ > Lovaglási lehetõség > Babatvölgyi Lovasközpont

t: 5103

Babatvölgyi Lovasközpont

Kpek:Rszletek:

   A lovarda a tanüzem részeként mûködve megfelelõ teret biztosít a hallgatók számára a lótartás mindennapjainak elsajátításához.
A gyakorlati oktatáson kívül számos lehetõséggel járul hozzá a lovas sportokat kedvelõk szabadidõs tevékenységéhez.
Ennek megfelelõen a lótartás, illetve a lovas sportok szinte teljes palettájának lehetõségét megteremtettük az elmúlt években.

A terület változatos domborzata, szép természeti környezete, a térségre jellemzõ laza talaj rendkívül alkalmassá teszi a völgyet tereplovaglásra, terephintózásra, vadászlovaglásra.
Egészen a Domony-völgyéig háborítatlan túrák tehetõk.

A lovarda saját díjugrató akadályrendszerrel, hintóval, szánnal, fedett lovardával, jártatógéppel és két lovaspályával is rendelkezik.
A bértartási tevékenységünket jelenleg a 20 férõhelyes angol boxos, illetve 14 férõhelyes istállós rendszerben végezzük.
A tartási rendszerünk az istállók állaga, a szolgáltatások színvonala miatt a térség egyik legmodernebbjének és legmegbízhatóbbjának tekinthetõ.
A folyamatos állatorvosi felügyelet ellátásához saját állatorvossal rendelkezünk.
A nálunk tartott lovak a saját ökogazdálkodásunkban termelt takarmányt (széna, abrak) kapják.

A Tanüzemnek 4 db zárt, fából készült belsõ karámja van, melyek a lovak szükséges szétválasztására jó lehetõséget biztosít.
A 2002. évben villanypásztoros megoldással mintegy 4 ha-os területet kerítettünk be és létrehoztuk a külsõ legelõk rendszerét, ahol szakaszolási lehetõség is adott.
A bértartás (mint fõ tevékenység) mellett számos lovas rendezvénynek adunk otthont, így az elmúlt években vadászlovaglásokat, díjugrató versenyeket is rendeztünk.

Szolgáltatásaink között megtalálható a belovaglás, a lovasoktatás (futószár, osztály- és tereplovaglás), terephintózás, a nyári lovastáborok, illetve lovas hétvégét teljes körû szervezése.


Tulajdonsgok:
Szolgáltatások: Oktatás - Lovas oktatás - Fogatozás - Lovagoltatás

Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s