Foldal > Látnivaló > Múzeum > Iparmûvészeti Múzeum

t: 6199

Iparmûvészeti Múzeum

Kpek:


Rszletek:

   A budapesti Iparmûvészeti Múzeum a londoni (1857) és a bécsi (1864) intézmények után Európában harmadikként jött létre.

Ma a fõváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota.
Színes kupolája messzirõl, míg a meseszerû díszítményekkel ékes nyitott fõbejárati csarnoka közelrõl csalogatta - és csalogatja ma is - a látogatókat.

2007 folyamán a múzeum legkiemelkedõbb mûtárgyait felvonultató Gyûjtõk és kincsek mellett megtekinthetõ Közép-Európa egyik legbefolyásosabb fõúri családjának, az Esterházyaknak a kincstárát bemutató kiállítás.
Az Iparmûvészeti Múzeum világhírû gyûjteményei sorozatának keretében tavasszal nyílik a TIFFANY és a szecessziós üvegmûvészet, nyár végén pedig a méltán világhírû Oszmán-török szõnyegek a XV-XVII. századból címû kiállítás.

Az Iparmûvészeti Múzeum intézményei:
- a keleti mûvészet alkotásait gyûjtõ és bemutató Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Mûvészeti Múzeum(Budapest, VI:, Andrássy út 103.),
- a keleti gyûjtemény állandó kiállításának otthont adó, az Iparmûvészeti Múzeum elsõ fõigazgatójának egykori villájában mûködõ Ráth György Múzeum (Budapest, VI., Városligeti fasor 12.),
- valamint a Nagytétényi Kastélymúzeum (Budapest, XXII. Kastélypark u. 9-11), ahol az európai bútorok történetét bemutató nagyszabású állandó kiállítás látható.


Tovbbi informci:

Kapcsolatfelvtel Kapcsolatfelvtel


Krjk adja meg adatait s rja meg zenett.
A *-al megjellt rszek kitltse ktelez.

Nv*:
Telefon:
E-mail cm*:
Trgy*:
Fontossg:
Srgs tlagos Nem srgs
zenet*:
Ha ezt a szveget ltja engedlyezze a kpek megjelentst
rd ide mit ltsz a kpen:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s