Főoldal > Látnivaló > Múzeum > Iparművészeti Múzeum

t: 4027

Iparművészeti Múzeum

Képek:


Részletek:

   A budapesti Iparművészeti Múzeum a londoni (1857) és a bécsi (1864) intézmények után Európában harmadikként jött létre.

Ma a főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota.
Színes kupolája messziről, míg a meseszerű díszítményekkel ékes nyitott főbejárati csarnoka közelről csalogatta - és csalogatja ma is - a látogatókat.

2007 folyamán a múzeum legkiemelkedőbb műtárgyait felvonultató Gyűjtők és kincsek mellett megtekinthető Közép-Európa egyik legbefolyásosabb főúri családjának, az Esterházyaknak a kincstárát bemutató kiállítás.
Az Iparművészeti Múzeum világhírű gyűjteményei sorozatának keretében tavasszal nyílik a TIFFANY és a szecessziós üvegművészet, nyár végén pedig a méltán világhírű Oszmán-török szőnyegek a XV-XVII. századból című kiállítás.

Az Iparművészeti Múzeum intézményei:
- a keleti művészet alkotásait gyűjtő és bemutató Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum(Budapest, VI:, Andrássy út 103.),
- a keleti gyűjtemény állandó kiállításának otthont adó, az Iparművészeti Múzeum első főigazgatójának egykori villájában működő Ráth György Múzeum (Budapest, VI., Városligeti fasor 12.),
- valamint a Nagytétényi Kastélymúzeum (Budapest, XXII. Kastélypark u. 9-11), ahol az európai bútorok történetét bemutató nagyszabású állandó kiállítás látható.


További információ:

Kapcsolatfelvétel Kapcsolatfelvétel


Kérjük adja meg adatait és írja meg üzenetét.
A *-al megjelölt részek kitöltése kötelező.

Név*:
Telefon:
E-mail cím*:
Tárgy*:
Fontosság:
Sürgős Átlagos Nem sürgős
Üzenet*:
Ha ezt a szöveget látja engedélyezze a képek megjelenítését
Írd ide mit látsz a képen:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s