Foldal > Látnivaló > Múzeum > JUÁR Képeslap Múzeum

t: 5012

JUÁR Képeslap Múzeum

Kpek:Rszletek:

   A JUÁR Képes-levelezõlap Múzeum 2001.07.06.-án nyílt meg.

A gyûjtemény összeállításában közel 36 év munkám van benne. Több mint 100 ezer lapot tartalmaz.
A kiállító helységekben általában 800-1000 lap van egy idõben kiállítva, de nem zárkózom el, ha valaki szeretné megnézni egy adott helységrõl készült képeslapokat, vagy egy bizonyos témájú lapokat.
Mint mindennek nekem is van fõ területem, mely a Nyugat-pannon Eurégió helységei (Gyõr-Moson-Sopron -, Vas -, Zala megyék és Burgenland helységei) és a Magyar történelem (Honfoglalástól napjainkig, kiemelten a Trianon és politikai tárgyúak).
Ellenben ezeken kívül akár a karácsonyi, húsvéti lapok, de a külföldi lapok is megtalálhatók.
Lehetõségekhez mérten több helyen van állandó, illetve alkalmi kiállításom.
Nyitvatartási idõ alapvetõen minden nap 8-18 óra között, de más idõpontokban is lehetséges.
Ellenben mivel valamibõl meg is kell élnem családommal együtt, így ha nem vagyok itthon telefonálni kell és a legrövidebb idõn belül hazaérkezem.
Ezért van az, hogy telefonon egyeztetett idõpontban, hiszen a tárlatvezetést is én végzem.
Mik is a fõ területek: Nyugat-pannon régió (EU régió) Gyõr-Moson-Sopron -, Vas -, Zala megyék és Burgenland - Magyar történelem (kiemelten Trianon, 1956, Felszabadítás [Horthy korszak], Hungarikák, Országzászlók, Címerek, Politikai lapok, Turul emlékmûvek, Magyar történelem eseményei
Másodlagos fõ témák: Akt (fotó, festmény, szobor) - Érdekeségek (alak, forma, anyag, kialakítás) - Évfordulók-események (minden napra esik egy évforduló vagy valakiknek a napja) - Képeslapokkal kapcsolatos lapok - Egyházi lapok (Mindszenty József élete, Újszövetség, Ószövetség, Egyházi évfordulók) - Pár kiemelt téma (gyöngyvirág, szamár, tüzérek, kaktuszok, s olyan témák melyekre valamikor kaptam felkérést) - Vasút (vasúti jármûvek, állomások, intézmények, vasúti humor, kisvasutak)
Harmadlagos témák: melyek a felsoroltakba nem tartoznak bele Természetesen a feldolgozott anyagok témánként, helységenként, kiadónként, sorszámok szerint rendszerezve van. Vagyis, ha valaki bármilyen lapot, témát keres, igény szerint 1-2 percen belül meg tudom mutatni.
Ebbõl látható is, hogy mindenféle képeslapból 1-1 darabot elteszek. Szívesen fogadnám az Önök által kiadott, kapott lapokat is.
Ha lehetséges a kapott képeslapokat, ha még nem dobták ki, kérem juttassák el a címemre.
Jelenleg több kiállítási anyag bemutatására is készülünk, melyeket szeretnék vándorkiállítás formájában bemutatni, de mivel a pályázatainkat sorra elutasították, így a feldolgozásának nincs meg az anyagi fedezete, s így roppant nehéz elõbbre lépni. Az elsõ kiállítási keretek már megvannak (12 db), de ez a mennyiség kevés.

Igény szerint alapvetõen bármilyen kiállítást (pld. falunapokra, évfordulókra) össze tudunk hozni, de csak elõzetes, idõbeni pontosítást követõen.
Akár más gyûjtési területek anyagát is. (pld. szalvéta, kártyanaptár, stb.)


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.020 s