Foldal > Vendéglátás > Cukrászda > Frõhlich Cukrászda

t: 8396

Frõhlich Cukrászda

Kpek:


Rszletek:

A Fröhlich cukrászda igazi kóser és igazi cukrászda. Mint minden kóser cukrászda, ez is "tejes". A kóserság egyik legfontosabb alapja, hogy a húsos és tejes ételeket szigorúan külön választja. A kóserág teljes és szigorú szeparációját jelenti e két csoportnak, nemcsak alapanyag, hanem eszközhasználat tekintetében is. Az ételek elkészítésében sem szabad húsos és tejes alapanyagokat keverni.
A cukrásztermékek elkészítésénél is ügyelni kell arra, hogy az alapanyagok és azok elkészítési eljárása megfeleljenek a kóserság követelményeinek. Ezért a Fröhlich cukrászda sokszor csak és kizárólag izraeli kóser alapanyagokat használ. Például egy finom süteményhez növényi alapú zselatint, pektint használnak, hiszen a marhából (vagy pláne sertésbõl) készült zselatin nem adható tejes ételhez. Arra is ügyelni kell, hogy a felhasználandó alapanyagok milyen eljárással készültek, a gyártás folyamán érintkezhetett-e nem kóser anyagokkal.

A Fröhlich cukrászda megõrizte a békebeli pesti kávéházak hangulatát. A kitûnõ, finom sütik és egy csésze kávé mellett az igazi traccsolás, kártyázás, üzleti találkozók duruzsolása és a törzsközönség állandó eszmecseréje teszi azzá. Itt gyakori, hogy idegenek ülnek egy asztalhoz egy krémes melletti politizálásra, de akár egy kezdõdõ barátság is kialakulhat. Vevõink között -büszkeségünkre- sok a törzsvendég. Budapestrõl épp úgy, mint vidékrõl; hazánkból épp úgy mint a világ számos országából. Igényeik kielégítése folyamatos kihívást jelent, aminek szívesen teszünk eleget. Ennek köszönhetõ, hogy repertoárunk olyan sokszínû, folyamatosan megújuló.

A Fröhlich cukrászda választéka nagyon széles. A hagyományos zsidó sütemények: a flódni, a chanukkai fánk, a purimi hámán füle, stb mellett más készítményeket is találunk. A zsidó ünnepeknek hagyományos gasztronómiája van, benne finomabbnál- finomabb édességekkel, így a cukrászda naptája is ehhez igazodik. E mellet jelennek meg a XX. sz-i ízek, az igazi, izraeli ízesítésû humuszos, t'chinás pita salátával megindítja a vendég ízfantáziáját.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s