Foldal > Látnivaló > Múzeum > Tojásmûvészeti Kiállítás

t: 3522

Tojásmûvészeti Kiállítás

Kpek:Rszletek:

   A Tojásmûvészeti Kiállítást 2003. október 10­én nyitották meg, a tojás világnapján az elsõ Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál apropójaként Siófokon a Dél-Balatoni Kulturális Központban. Ez az idõszakos kiállítás alapozta meg az állandó tojásmûvészeti központ kialakítását.

A tojásdíszítés napjainkban Európa keleti felén fennmaradt szokás. Hazánk egyedülálló Tojásmûvészeti Kiállítása számos díszítési technikát vonultat fel, s a mágikus erõvel felruházott tojás hagyományvilágát örökíti meg.
A kiállítás a néphagyományokkal rendelkezõ míves tojások mellett iparmûvészeti alkotásokat, ékszertojásokat is felvonultat.

Az itt látható alkotások többféle csoportba sorolhatók, melyek a magánygyûjtemény szép és értékes alakjait mutatják be különbözõ dísztojásokban, a kézmûvességtõl az iparmûvészetig. Népmûvészeti sajátosságok, motívumok gazdag tárházát tekinthetjük meg, mely ötvözi a hagyományokat a modern gondolatokkal, mivel a tárlat újabbnál újabb és kreatívabb díszítõ formákat is megjelenít.

Az alkotásokban megõrzõdnek a finom, aprólékos, nem kis tehetséget igénylõ mozdulatok. A remekmûvekbõl áradó szépség egyszerûen bûvöletbe ejt, mely az alkotó elismerése is egyben.
A kiállítás megtekintéséhez igény szerint tárlatvezetést biztosítanak.
A Tojásmûvészeti Kiállítás megtekintése mellett lehetõség nyílik dísztojások megvásárlására éppúgy, mint a tojásmívesség kipróbálására.
Csoportok fogadásakor - egyeztetés alapján - kézmûves foglalkozással, díszítési technikák kipróbálásával gazdagítják a programot alkalmazkodva az óvodástól a nyugdíjas csoportok igényeihez.

A Tojásmûvészeti Kiállítás nyitva tartási ideje:
Minden nap 10.00 -18.00 óráig áll nyitva az érdeklõdõk elõtt vásárlási lehetõséggel egybekötve.

Jegyárak:
Felnõtt jegy: 500 Ft
Gyermekjegy: 200 Ft
Családi jegy: 1000 Ft.

Megközelíthetõség:
A múzeum Siófok központjában, a víztoronytól alig 100 méterre található, a Szûcs u. 4 szám alatt, az üzletház udvarában. Parkolási lehetõség a víztoronynál és a múzeum környezetében is található.


Tovbbi informci:

Kapcsolatfelvtel Kapcsolatfelvtel


Krjk adja meg adatait s rja meg zenett.
A *-al megjellt rszek kitltse ktelez.

Nv*:
Telefon:
E-mail cm*:
Trgy*:
Fontossg:
Srgs tlagos Nem srgs
zenet*:
Ha ezt a szveget ltja engedlyezze a kpek megjelentst
rd ide mit ltsz a kpen:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.023 s