Főoldal > Látnivaló > Múzeum > Magyar Természettudományi Múzeum

t: 2731

Magyar Természettudományi Múzeum

Képek:


Részletek:

   A Természettudományi Múzeum látványos, gyakran játékos módon, interaktivitásra törekedve kalauzolja a látogatókat évmilliók állatain, növényein, kőzetein, emberein és a Földön keresztül.

A múzeum fő kiállításának címe Ember és természet Magyarországon.
Azt a folyamatot kívánja nyomon követni és bemutatni, hogyan alakult a Kárpát-medence természeti képe a honfoglalásig, milyen természeti adottságokat és környezetet találtak itt honfoglaló őseink, és milyen természeti és környezeti változásokat okoztak az 1100 év alatt.
De a múzeum sajátos szemléletét és egyben első kiállítását már azelőtt láthatjuk, hogy belépünk az épületbe, oda ugyanis időösvény vezet, amit Magyarország legjellegzetesebb kőzetei szegélyeznek - időrendben.

A főbejáratnál egy barázdás bálnának a kupolába felfüggesztett csontváza alatt léphet be a látogató, de látható a múzeumban az állatkerti látogatók egyik kedvencének, Káli elefántnak hatalmas csontváza is.
Korai rokonai, a mamutok azonban nemcsak csontjukkal képviseltetik magukat, egy hatalmas példány szőröstül-bőröstül áll a kiállítótérben.
Nem csak a preparált, gyakran egzotikus állatok kerültek valósághű környezetbe, az ásványok egy részének megismeréséhez egy barlangon át vezet az út.


Tulajdonságok:
Akadálymentesített: Igen

További információ:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.012 s