Foldal > Látnivaló > Múzeum > Magyar Természettudományi Múzeum

t: 4707

Magyar Természettudományi Múzeum

Kpek:


Rszletek:

   A Természettudományi Múzeum látványos, gyakran játékos módon, interaktivitásra törekedve kalauzolja a látogatókat évmilliók állatain, növényein, kõzetein, emberein és a Földön keresztül.

A múzeum fõ kiállításának címe Ember és természet Magyarországon.
Azt a folyamatot kívánja nyomon követni és bemutatni, hogyan alakult a Kárpát-medence természeti képe a honfoglalásig, milyen természeti adottságokat és környezetet találtak itt honfoglaló õseink, és milyen természeti és környezeti változásokat okoztak az 1100 év alatt.
De a múzeum sajátos szemléletét és egyben elsõ kiállítását már azelõtt láthatjuk, hogy belépünk az épületbe, oda ugyanis idõösvény vezet, amit Magyarország legjellegzetesebb kõzetei szegélyeznek - idõrendben.

A fõbejáratnál egy barázdás bálnának a kupolába felfüggesztett csontváza alatt léphet be a látogató, de látható a múzeumban az állatkerti látogatók egyik kedvencének, Káli elefántnak hatalmas csontváza is.
Korai rokonai, a mamutok azonban nemcsak csontjukkal képviseltetik magukat, egy hatalmas példány szõröstül-bõröstül áll a kiállítótérben.
Nem csak a preparált, gyakran egzotikus állatok kerültek valósághû környezetbe, az ásványok egy részének megismeréséhez egy barlangon át vezet az út.


Tulajdonsgok:
Akadálymentesített: Igen

Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s