Foldal > Szálláshely > Magánszálláshely > Tornácos ház

t: 5636

Tornácos ház

Kpek:


Rszletek:

   Pécs és Harkány között REGENYÉN 30-35 fõ számára kínálunk szálláslehetõséget (egymás mellett két ház és két apartman).

A még 200 lelket sem számláló kicsiny település a Pécset és Harkányt összekötõ két út gyûrûjében, egy hasadékban fekszik.
A faluban csak mezõgazdasági tevékenység folyik, apró fõterét hangulatos harangláb, bolt, kocsma és buszmegálló jelzi.

A nemcsak a neve szerinti Tornácosház egyik gerendájába az 1885-ös évszám van vésve. Eszerint több mint 100 éves a vert falakkal épített alföldi típusú ház. Korabeli bútorokkal berendezett szobában mázas cserépkályha, a Palocföldrõl származó sarokpad, festett szekrény és tulipános láda van. A konyhában padkás, sárral épített kemencés tûzhely, a füstös gerendán nagyenyedi tányérok, a sarokban kézzel megmunkált egyszerû szekrény, kásztli mind-mind nyugalmat, harmóniát és évszázados paraszti bölcsességet sugallnak.
A Perekedi portán melyet csak egy kapu nélküli, alacsony léckerítés választ el a két másiktól, egy új tégladíszes házat építettünk. Épp olyat, mint amilyenben egykor nagymamámék éltek, egy másik faluban, Perekeden.
A gyepes udvar zöldjét üde virágoskertek, árnyat adó fák, bokrok, egy mûködõ kerekes kút és a nagy étkezõterasz szakítják meg.
A kertben találhatók a szalonnasütõ (padok és asztalok), függõágyak és gyerekjátékok. Ebben a házban apartmanok, étkezõ, társalgó, pince, veranda szolgálja 12, pótágyakkal akár 17 fõ zavartalan kényelmét.


Tulajdonsgok:
Szolgáltatások: Konyha - Pótágy - Fûthetõ


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s