Foldal > Látnivaló > Múzeum > Rádió- és Televíziómúzeum

t: 3371

Rádió- és Televíziómúzeum

Kpek:


Rszletek:

   1995. december 1-jén, a magyar rádió mûsorszórás megindulásának 70. évfordulóján nyílt meg a múzeum, a rádióállomás egykori adótermében és a csatlakozó kisebb helyiségekben.
A magyar rádiózás és televíziózás történetét, a stúdiók, az adók, és vevõ berendezések fejlõdésének bemutatásával ismerhetjük meg.
A korszerû számítógépes információs rendszer mintegy szaklexikon kínál részletes ismereteket a kiállítás képeihez.
A terem galériáján hangrögzítõ berendezések, kábelek, szigetelõk, valamint a mennyezetig felmagasodó polcokon kiállított vevõberendezések katalógusa található.
A csatlakozó folyóson a katonai hírközlés és a rádióamatõrök emlékei sorakoznak. Két teremben Dr. Békésy György Nobel-díjas fizikus akadémikus, postamérnök Hawaii egyetemrõl hazatért kísérleti berendezései találtak otthonra, mellettük a magyar rádió muzeális berendezéseivel egy stúdiót és egy technikai szobát találunk.

A múzeum kertjében a magyar mûsorszórás jeles személyiségeinek emlékoszlopait és a mûsorszórás nagy tárgyait, antennákat, talpszigetelõket, fényszórókat láthatunk.
A kert kilátóteraszán elhelyezett távcsõvel megszemlélhetjük a látóhatár peremén a Duna ezüstös csíkja mögött zöldellõ Csepel szigetérõl, a magyar rádió mûsorszórás bölcsõhelyérõl idelátszó védett ipari mûemlékünket, a Lakihegyi szivar alakú antennatornyot.

Nyitva tartás: 10-16-ig Hétfõn szünnap.
Január 1., november 1., december 24., 25., 26. zárva.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.027 s