Foldal > Látnivaló > Múzeum > Farmosi Vízparti Élet Háza

t: 4933

Farmosi Vízparti Élet Háza

Kpek:


Rszletek:

   A farmosi Természetvédelmi Oktatóközpontot 2006-ban hozta létre a Tápió Közalapítvány abból a célból, hogy a térség természeti értékeit, élõhelyeit, jellegzetes élõlényeit egy helyen mutassa be az érdeklõdõknek.

Az egykori kúriából felújított ház kiválóan alkalmas iskolai természetismereti kirándulások megszervezésére.

Mit is láthatunk a házban?
A vendégfogadó elõtérben a Tápió-vidék vízrajzi térképe és egy információs pult fogad bennünket, ahol megtalálhatók a térségrõl eddig megjelent kiadványok, turisztikai prospektusok, stb.
A ház nagytermében lévõ állandó kiállítás a Tápió-vidék élõhelyeit mutatja be egy óriási terepasztal mentén berendezett dioráma sorozatban.
Öt hatalmas akváriumban az egyes élõhelyekre jellemzõ vízi állatok és a hazánkba behurcolt halfajok élõben is megtekinthetõk.
Egy másik szobában a látogatók megismerkedhetnek a tiszta vizet veszélyeztetõ tényezõkkel, a szennyvízkezelés módszereivel, valamint nyomon követhetjük a szennyvíz útját a fürdõszobától az emésztõig, illetve a szennyvíztisztítóig.
A kis elõadóteremben idõszakos természetfotó kiállítások tekinthetõk meg, valamint lehetõség van diaképes elõadások, környezeti nevelési foglalkozások tartására, a terepi kirándulások során begyûjtött anyagok vizsgálatára, és egyéb csoportos foglalkozások megrendezésére is.

A kiállítás mellett a környék bõvelkedik természeti látnivalókban, tanösvényekben, védett területekben, ahová terepi foglalkozások és hosszabb túrák is szervezhetõek. Az Oktatóközpont szolgáltatásai: - a kiállítás bemutatása szakvezetéssel - tanösvény túrák, terepbejárások vezetése a közeli Nõszirom és Sóvirág (Sziki) tanösvényen, valamint a Hajta természetismeretei túraútvonalon - természetvédelmi, természetismereti elõadások tartása, akár más helyszínen is - madárgyûrûzõ tábor meglátogatása (szezonális) - tanulmányi kirándulások szervezése, lebonyolítása - szakmai gyakorlatok, terepgyakorlatok szervezése - nyári természetvédelmi táborok szervezése, szakmai közremûködés - idegenvezetés a Tápió-vidék más tanösvényein - szállás biztosítása max: 4 fõ számára - helyszín biztosítása képzések, kisebb konferenciák szervezésére (max 20 fõ) - kiadványok a Tápió-vidék tanösvényeirõl, egyéb turisztikai látnivalóiról.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s