Foldal > Látnivaló > Múzeum > Orvostörténeti és Patikamúzeum

t: 4394

Orvostörténeti és Patikamúzeum

Kpek:


Rszletek:

   A Karcag Városi Önkormányzat az 52/2003. (II.25.) kt. sz. határozatával megalapította az Orvostörténeti és Patikagyûjteményt.
A képviselõ-testületi határozatban rögzítésre került a fenntartó kötelezettségvállalása, az ingatlan és a gyûjtemény fenntartása is.

Az intézmény mûködtetésével a Déryné Mûvelõdési és Ifjúsági Központot bízta meg, így a mûködési feltételekhez szükséges személyi, tárgyi és dologi feltételek biztosítottak.
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei gyógyszertárak privatizációja során a város kérésére 1995-ben, Karcag Városi Önkormányzatnak térítésmentesen került átadásra a Pharmasol Gyógyszergyártó és Gyógyszerkereskedelmi Vállalat tulajdonát képezõ, volt gyógyszertár.

Az Orvostörténeti és Patikagyûjtemény az egykori Solcz-féle, régebbi hivatalos nevén a Széchenyi gyógyszertár helyiségeiben létesült, az egykori gyógyszertár helyiségeiben lévõ eredeti bútorzat, és a gyógyszertári felszerelés jó része épen maradt, s hûen mutatja be egy a XX. század 20-as éveinek jellegzetes gyógyszertárát.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.029 s