Főoldal > Látnivaló > Múzeum > Orvostörténeti és Patikamúzeum

t: 2433

Orvostörténeti és Patikamúzeum

Képek:


Részletek:

   A Karcag Városi Önkormányzat az 52/2003. (II.25.) kt. sz. határozatával megalapította az Orvostörténeti és Patikagyűjteményt.
A képviselő-testületi határozatban rögzítésre került a fenntartó kötelezettségvállalása, az ingatlan és a gyűjtemény fenntartása is.

Az intézmény működtetésével a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központot bízta meg, így a működési feltételekhez szükséges személyi, tárgyi és dologi feltételek biztosítottak.
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei gyógyszertárak privatizációja során a város kérésére 1995-ben, Karcag Városi Önkormányzatnak térítésmentesen került átadásra a Pharmasol Gyógyszergyártó és Gyógyszerkereskedelmi Vállalat tulajdonát képező, volt gyógyszertár.

Az Orvostörténeti és Patikagyűjtemény az egykori Solcz-féle, régebbi hivatalos nevén a Széchenyi gyógyszertár helyiségeiben létesült, az egykori gyógyszertár helyiségeiben lévő eredeti bútorzat, és a gyógyszertári felszerelés jó része épen maradt, s hűen mutatja be egy a XX. század 20-as éveinek jellegzetes gyógyszertárát.


További információ:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.043 s