Főoldal > Látnivaló > Múzeum > Móra Ferenc Múzeum

t: 1521

Móra Ferenc Múzeum

Képek:


Részletek:

   A Közművelődési Palota teljes építészeti felújítása során belső átalakítással lehetőség nyílt a JATE BTK Régészeti Tanszékének befogadására is (1987).

Az 1990-ben befejeződött felújítások nyomán a múzeum épületében új állandó kiállítások nyíltak, munkatársaink önálló kutatószobákat kaptak, lehetőség nyílt modern restaurátor- és fotólaborok kialakítására is.
Az intézmény mai legnagyobb gondja a felszaporodott számú gyűjteményanyag méltó elhelyezése, hiszen egyedileg beleltározott műtárgyaink száma 248950.
A Közművelődési Palotán kívül a múzeumhoz tartozik a Fekete-ház, a Kass-Galéria, és a Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház is.

Móra emlékszoba a szegedi múzeumban: Kiállításunkat Móra Ferenc születésének 100. évfordulójára készítette Juhász Antal és Kürti Béla azzal a céllal, hogy az íróként, újságíróként közismert ezeregy életű embert múzeumigazgatói, néprajzosi, régész mivoltában is bemutathassuk.
A szoba berendezését régi bútorainkból archív fotók és még élő, Mórát személyesen ismerő, vele a múzeumi dolgozószobában is találkozó kortársak visszaemlékezései alapján állítottuk össze.


További információ:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.026 s