Foldal > Látnivaló > Múzeum > Móra Ferenc Múzeum

t: 2058

Móra Ferenc Múzeum

Kpek:


Rszletek:

   A Közmûvelõdési Palota teljes építészeti felújítása során belsõ átalakítással lehetõség nyílt a JATE BTK Régészeti Tanszékének befogadására is (1987).

Az 1990-ben befejezõdött felújítások nyomán a múzeum épületében új állandó kiállítások nyíltak, munkatársaink önálló kutatószobákat kaptak, lehetõség nyílt modern restaurátor- és fotólaborok kialakítására is.
Az intézmény mai legnagyobb gondja a felszaporodott számú gyûjteményanyag méltó elhelyezése, hiszen egyedileg beleltározott mûtárgyaink száma 248950.
A Közmûvelõdési Palotán kívül a múzeumhoz tartozik a Fekete-ház, a Kass-Galéria, és a Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház is.

Móra emlékszoba a szegedi múzeumban: Kiállításunkat Móra Ferenc születésének 100. évfordulójára készítette Juhász Antal és Kürti Béla azzal a céllal, hogy az íróként, újságíróként közismert ezeregy életû embert múzeumigazgatói, néprajzosi, régész mivoltában is bemutathassuk.
A szoba berendezését régi bútorainkból archív fotók és még élõ, Mórát személyesen ismerõ, vele a múzeumi dolgozószobában is találkozó kortársak visszaemlékezései alapján állítottuk össze.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s