Foldal > Látnivaló > Múzeum > Kass Galéria

t: 3540

Kass Galéria

Kpek:


Rszletek:

   A Kass Galéria 1985-ben nyílt meg Szegeden a Vár utcában. A galéria Kass János szegedi születésû, Kossuth-díjas, kétszeres Munkácsy-díjas, Érdemes Mûvész és Kiváló Mûvész munkásságát mutatja be.

Kass János 1946-ban végezte el az iparmûvészeti iskolát és keramikus mesterlevelet kapott. 1946-49 között az Iparmûvészeti, 1949-51 között a Képzõmûvészeti Fõiskola hallgatója. 1951-ben szerzett grafikusi diplomát. 1967-tõl tanított az Iparmûvészeti Fõiskola Grafikai tanszékén.

A Brüsszeli Világkiállításon 1958-ban ezüstérmet nyert, Moszkvában, Brnóban, Torontóban, Pozsonyban, Sao Paolóban, s a német és magyar Szép könyv versenyen kapott díjakat. 1966-ban, Lipcsében a könyvmûvészeti kiállításon A világ legjobb könyve díjat és aranyérmet nyert.

A Kass Galériában Kass János munkásságának olyan jelentõs sorozatai kerülnek bemutatásra, mint a Kékszakáll, Az ember tragédiája, a Biblia, a Hamlet, s válogatott mûvek a Fejek sorozatból. A fenti alkotások mellett egyéni grafikái is helyt kaptak a kiállítótérben.

1991-ben a Galéria alapterületének kibõvítését követõen nyílt lehetõség arra, hogy idõszaki kiállításokat is be lehessen mutatni. A Kass Galéria Szeged város tulajdonában és a Móra Ferenc Múzeum üzemeltetésében mûködik.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.027 s