Foldal > Látnivaló > Természeti érték > Szent György-hegyi \"Bazaltorgonák\" tanösvény

t: 7000

Szent György-hegyi \"Bazaltorgonák\" tanösvény

Kpek:Rszletek:

   A Szent György-hegyen a legforgalmasabb, természeti értékekben legbõvelkedõbb turistautakra illeszkedik a közel 4 km hosszú, önmagába visszatérõ, hét állomásból álló magyar és német nyelvû tanösvény.

A volt raposkai bányudvarból (megközelíthetõ Tapoca felöl) indul az ajánlott nyomvonalú ösvény. Az elsõ ismertetõ tábla a Szent György hegy földtörténetével ismerteti meg az érdeklõdõket.

A hegy növényvilága, és a jégbarlang állomásai után, talán a hegy legismertebb és legérdekesebb látnivalójánál, a bazaltorgonáknál vezet fel az út, a 414 méteres csúcsig.
A hegy tetején egy újabb tájékoztató tábla segítségével azonosíthatjuk az elénk táruló, a Keszthelyi-hegység és a Balaton-felvidéki tanúhegyektõl a Somlóig tartó felejthetetlen panorámát. A másfél óra alatt bejárható körút a terület védett állatvilágának megismertetésével végzõdik.
A régióra jellemzõ és a hegyen is élõ, védettséget élvezõ fûrészlábú szöcske (Saga pedo) szolgált, a sétaút jelképéül mely minden állomásnál megjelenik az adott témához alkalmazkodva.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.014 s