Foldal > Látnivaló > Természeti érték > Kisvátyoni Tanösvény

t: 4080

Kisvátyoni Tanösvény

Kpek:Rszletek:

   A tanösvény Geszt és Zsadány községek határában található, hossza 8 km.
Zsadány községbõl Biharugra felé haladva a keresztezõdéstõl száz méterre, jobbra fordulunk, ahol egész évben járható, szilárd burkolatú bekötõúton lehet eljutni az induló állomáshoz.
A tanösvény induló és befejezõ állomása nem esik egybe, az ösvény nem zárul.
Az utolsó állomás a Zsadány-Biharugra közúton tovább haladva a Nemzeti Parkot jelölõ hatósági táblától 1 km-re, az út jobb oldalán található.

Autóbusz, kisbusz szilárd burkolatú úton juthat el az induló állomásra. Leszállás után a vendégek az ösvény útvonalát gyalogosan járják végig.
A jármû az utolsó állomásnál, a közút mellett tud várakozni. Minden esetben ez a megoldás ajánlott, ha a jármû vezetõje nem kíván részt venni a programban.
A teljes táv megtétele lassú sétával kb. 4 óra.

Személygépkocsival érkezõ kisebb társaságok, családi kirándulók a szilárd burkolatú úton tudnak eljutni gépkocsival az induló állomásra. Itt biztonságban parkolhat az autó, és innen gyalogosan lehet eljutni a 4. Halastavak élõvilága állomáshoz, a betekintõhöz. Innen a már bejárt útvonalon kell visszagyalogolni a jármûvekhez.
A teljes táv megtétele lassú sétával kb. 3 óra.

Kerékpárral a záróállomás felõl a csatornaparton javasolt a közlekedés, egészen a halastavi betekintõhöz. Itt a kerékpárokat letéve, gyalogosan tekinthetõ meg az ösvény másik szakasza.
Idõtartam kb. 4 óra.

Gyalogosoknak Zsadányban a benzinkúttal szemben kell leszállni az autóbuszról. Biharugra felé sétálva a község szélsõ házától 150 méterre, jobbra, földútra kell fordulni, amely már az említett bekötõútra vezet.
Az ösvény végétõl a legközelebbi autóbuszmegálló egy kilométerre, Zsadány-Fancsikapusztán található.
A bejárás teljes idõtartama kb. 6 óra.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.015 s