Főoldal > Kulturális > Kiállítás > Tropicarium

t: 4854

Tropicarium

Képek:


Részletek:

Cápák a bevásárlóközpontban!

A Tropicarium ötlete egy Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fűződik.
Ő és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben, és 2000-ben Budapesten az első ilyen jellegű intézményt, ők fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok, és a tengerek, óceánok mélyében lakók életének bemutatását. Mindezen állatok köré az eredetihez teljesen hasonló környezetet varázsoltak, hogy mind az állatok, mind az őket megcsodálni vágyó látogatók jól érezzék magukat.

1999 szeptemberétől, 8 hónapig zajlott az intenzív építő munka, hogy Budapest peremén, a Campona Bevásárlóközpont impozáns épületében 2000. május 26-án megnyithassa kapuit Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a közel 3000 m2-en elterülő a Tropicarium Óceanárium. Ez idő alatt több száz tonna betont, vasat építettek be és elhelyezték a zavartalan működést biztosító, speciális csúcstechnológiával rendelkező szűrő- és tisztítóberendezéseket, és számítógép rendszereket is. A belső dekoráció legnagyobb részét saját kezűleg készítették és helyezték el a Tropicariumban dolgozó szakemberek.

A Tropicarium falai között több száz fajta állat és burjánzó növény kapott helyett. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg -többek között- a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök, és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó színpompás halak ezrei, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók előtt.

A Tropicarium fő célja a természet szeretetére, megbecsülésére és a szabadidő hasznos eltöltésére való nevelés és hogy minden ember megérezze, milyen értékek léteznek Földünkön és mennyire fontos, hogy ne tegyünk kárt bennük.


További információ:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.013 s