Foldal > Kulturális > Kiállítás > Tropicarium

t: 6960

Tropicarium

Kpek:


Rszletek:

Cápák a bevásárlóközpontban!

A Tropicarium ötlete egy Svédországban élõ magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fûzõdik.
Õ és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben, és 2000-ben Budapesten az elsõ ilyen jellegû intézményt, õk fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esõerdõben élõ állatok, és a tengerek, óceánok mélyében lakók életének bemutatását. Mindezen állatok köré az eredetihez teljesen hasonló környezetet varázsoltak, hogy mind az állatok, mind az õket megcsodálni vágyó látogatók jól érezzék magukat.

1999 szeptemberétõl, 8 hónapig zajlott az intenzív építõ munka, hogy Budapest peremén, a Campona Bevásárlóközpont impozáns épületében 2000. május 26-án megnyithassa kapuit Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a közel 3000 m2-en elterülõ a Tropicarium Óceanárium. Ez idõ alatt több száz tonna betont, vasat építettek be és elhelyezték a zavartalan mûködést biztosító, speciális csúcstechnológiával rendelkezõ szûrõ- és tisztítóberendezéseket, és számítógép rendszereket is. A belsõ dekoráció legnagyobb részét saját kezûleg készítették és helyezték el a Tropicariumban dolgozó szakemberek.

A Tropicarium falai között több száz fajta állat és burjánzó növény kapott helyett. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg -többek között- a szabadon repkedõ egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esõben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknõsök, és a lenyûgözõ látványt nyújtó akváriumokban úszó színpompás halak ezrei, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók elõtt.

A Tropicarium fõ célja a természet szeretetére, megbecsülésére és a szabadidõ hasznos eltöltésére való nevelés és hogy minden ember megérezze, milyen értékek léteznek Földünkön és mennyire fontos, hogy ne tegyünk kárt bennük.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.035 s