Foldal > Látnivaló > Természeti érték > Pákozd Sukorói Arborétum

t: 4002

Pákozd Sukorói Arborétum

Kpek:


Rszletek:

   A Velencei-tó legszebb táján elterülõ arborétum 96 hektáros területen 250 féle fa és cserje, számtalan lágyszárú növény tárul a látogatók elé, akik az arborétum kilátójáról velencei tájban gyönyörködhetnek.

Az arborétumban található tájmúzeum betekintést nyújt a környék kultúrtörténetébe, bemutatja a vidék természeti képét, nyomon követi földtörténeti kialakulását, éghajlati, geológiai és talajviszonyait, vízrajzát.

A gyûjtemény ízelítõt ad a rendkívül gazdag és változatos növény- és állatvilágról is.
Az érdeklõdõk megismerkedhetnek az erdõ és az arborétumot létrehozó erdészek szerepével.

A belsõ kis tó mentén található színvonalas fa játszótéren és füves sportpályákon lehetõség nyílik szabadtéri játékra és sportolásra.
A látogatók kényelmét fedett pihenõhelyek, kiépített ivóvíz és tûzrakó helyek szolgálják. A 150 férõhelyes nyitott szín kiválóan alkalmas szabadtéri rendezvények, majálisok lebonyolítására.

Az erdészeti erdei iskola keretében folyó természeti oktatás kiegészíti és bõvíti az iskolai ismereteket, elõsegíti a természet fokozatos megismerését, az erdõgazdálkodási ismeretek bõvítését, személyes erdei élményt és széleskörû tapasztalatokat nyújt.

Az arborétumi tanösvényen tájékoztató táblák segítik az erdõ életközösségének, valamint az ember erdei tevékenységének megismerését.

Témakörök:
Az erdõ, az élõlények otthona
A fa, mint nyersanyag
Vizek, vízpartok életközössége, ökológiája
Felszíni formák, tájékozódás a természeti környezetben
Hangok az erdei éjszakában


Az arborétum és tájmúzeum nyitvatartási rendje:
Március 15-október 30.: 10:00-18:00
Május 15-szeptember 30.: 10:00-20:00
Szünnap: hétfõ


Megközelíthetõ:
Budapesttõl 50, Székesfehérvártól alig 20 km autózással, a Szúnyog-szigeti hajóállomástól rövid sétával érhetõ el a Velencei-tó legszebb táján elterülõ arborétum, tanösvény és tájmúzeum.


Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.021 s