Foldal > Látnivaló > Természeti érték > Nyíregyházi Állatpark

t: 4328

Nyíregyházi Állatpark

Kpek:Rszletek:

   Érdekes élményekkel várja az érdeklõdõket Nyíregyházán Magyarország elsõ Állatparkja a festõi szépségû Sóstói erdõ közepén.

A 24 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, azért, hogy aki ide belép, végigjárhassa a Földet, megfigyelhesse miként élnek a világ különbözõ vidékein az állatok.

A Sarkvidék fõ látványossága a fókák, jegesmedvék és pingvinek üvegfalú medencéje, de megismerkedhetnek az északi népek fontos állatával, a rénszarvassal is

Az akvárium-házban a trópusi tengerek élõvilága látható, de egy labirintuson végighaladva ízelítõt kaphat a látogató az édesvizek változatos élõvilágából is.

A trópusi ház az õserdõk világát idézi, itt élnek hatalmas medencéikben a szirti cápák, a krokodilok és az óriáskígyók, de találkozhatunk a világ legkisebb majmaival éppúgy, mint az orangutánnal.
A koronás darvak, íbiszek röpdéi mellett elhaladva kijutunk a mediterrán kertbe, ahonnan erdei sétány vezet a majomerdõbe. Itt a hosszúfarkú makik között sétálhatunk.

Az Afrika panoráma igazi kalandra csábít, hiszen itt akár megsimogathatják a zsiráfcsaládot, esetleg etethetik a Nagydombon lakó páviáncsapatot.
Velük átellenben antilopok, zebrák, vágtatnak keresztül Athosszal az orrszarvúval, s feleségeivel, valamint a komótosan legelészõ afrikai elefántokkal.

Az Észak-Amerika bemutató nemcsak az indiánok fõ élelmét jelentõ bölényeket és a mindig lesben álló ragadozót, a pumát vagy a játékos mosómedvéket mutatja be, de Winnetou világát is megismerheti az itt felépült indiántáborban.

A Magyar Õsparkban a Kárpát-medence állatvilága látható.
Találkozhatnak az európai bölénnyel éppúgy, mint a kõszáli kecskével, a hiúzzal, vagy a pusztai sassal. Kipróbálhatják az õseink lakhelyéül szolgáló jurtát, megnézhetik a korabeli használati tárgyakat.
Itt található a Medve erdõ, amely közel 1 hektáron terül el és természetes kifutót biztosít a barnamedvék számára.
Tovább sétálva eljutunk a Magyar Parasztudvarba, ahol már a gazdálkodó embert és az õt körülvevõ állatokat, szerszámokat láthatjuk. Akinek kedve van kecskét fejhet, lovagolhat, etetheti az állatsimogatóban lévõ háziállatokat.

A Park nem egy szokványos állatkert. Megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki itt jár, azt érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik.
A sétányok mentén található vendéglátóhelyek, pedig mind-mind azt szolgálják, hogy kellemes napot tölthessenek el az érdeklõdõk.
A látogatók az állatpark saját szállójában, a Hotel Dzsungelben pihenhetik ki a nap fáradalmait.


A Nyíregyházi Állatpark nyitva tartási ideje:
Az állatpark az év minden napján nyitva tart.
A téli idõszakban: 9:00 - 16:00
Nyári idõszakban: 9:00 - 19:00Megközelíthetõ:
Személyvonattal: A vasútállomásról a 8-as jelzésû autóbusszal, amely a park fõbejáratánál áll meg.
Autóval: Nyíregyházán a körútra térve minden keresztezõdésben tábla jelzi az utat.


Tovbbi informci:

Kapcsolatfelvtel Kapcsolatfelvtel


Krjk adja meg adatait s rja meg zenett.
A *-al megjellt rszek kitltse ktelez.

Nv*:
Telefon:
E-mail cm*:
Trgy*:
Fontossg:
Srgs tlagos Nem srgs
zenet*:
Ha ezt a szveget ltja engedlyezze a kpek megjelentst
rd ide mit ltsz a kpen:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.014 s