Főoldal > Vendéglátás > Borház > Soma Pince

t: 1675

Soma Pince

Képek:Részletek:

   A Balaton északi partján a főút mellett egy kétszázéves kúria picéjében működik a könyék egyetlen borszaküzlete, a Soma Pince Vinotéka, Borgyűjtemény.

Both Gábor a tulajdonos beleszületett a borászkodásba, dédapja Felsősajói Sebők Soma, nagyapja, apja és ő maga is termelt bort, de ma már nincs saját szőlője.
A pincében az ország leghíresebb borászainak a palackozott borait találjuk meg. Észak- Balaton, Dél- Balaton, Somló, Eger, Szekszárd, Villány, Tokaj legjobb borai sorakoznak a polcokon. Külön polcot kaptak a muzeális borok illetve a nagy évjáratokból félretett ritka különlegességek. Havonta rendeznek a borbarátoknak kóstolókat.
Szállítanak igényesebb vendéglők, éttermek részére. Éttermi felszolgálóknak bortannapokat szerveznek. Annak a felsőszintű borkultúrának a terjesztését vállalták föl, amely szerves része a magyar gasztronómiának és amely képes visszaállítani a magyar bor jó hírét.
Télen, nyáron ott laknak a pince fölötti házban, tehát nagyon rugalmas a nyitvatartásuk.

Általában 10.00-től 21.00-ig vannak nyitva, de telefonon való bejelentkezés után szinte bármikor készek vendégeket fogadni, akár 50 fős csoportokat is.
A kóstolókon a Borok között sajtokat, diót, barna kenyér szeletkéket szolgálnak föl.
Víz, kiöntőedények, köpőedények is a profi kóstolás kellékei.


További információ:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.022 s