Főoldal > Vendéglátás > Borház > Demeter Pincészet

t: 2522

Demeter Pincészet

Képek:



Részletek:

   A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza.

Az elmúlt 100 év eseményei - a két világháború, az államosítások - sem törték meg a hagyományt.
A bor tisztelete, szeretete még most is átszövi mindennapjaikat.
A borászat vezetője Demeter Csaba borásztechnikus, szőlő-és bortermelő családjának negyedik generációs tagja.
A borászat Eger egyik legpatinásabb pincesorán helyezkedik el, a 150 pincéből álló Kőlyuk pincesoron.
Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát.
A három ágból álló több mint 300 m hosszú pincerendszer különleges élményt nyújt, így nem véletlen, hogy 2001-ben elnyerte az Eger legszebb pincészete díjat.
Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a 80 főt befogadó borháznak.
A borkóstoló program a három pinceág megtekintésével kezdődik, amely során a látogatók betekintést nyerhetnek egy működő pincészet életébe.
A bor életét, a szőlő megérkezésétől a palackba kerülésig követhetik.
A séta során, kisebb megállókat tartunk a feldolgozó részlegben, a hordós érlelő ágban, és a palackos ágban, ahol új, eddig nem tapasztalt információkhoz juthatnak a látogatók.

Lehetőség van a borok megvásárlására is a pincében.
A borkóstoló különlegessége: a vendégeknek lehetősége nyílik a hordóból való kóstolásra.
A Demeter Pincészet 13 hektár kiváló minőségű ültetvénnyel rendelkezik az egri borvidéken, kékfrankos, oportó, cabernet franc, merlot, szürkebarát és olaszrizling szőlővel beültetve. Szőlőültetvények régi, híres dűlőkben találhatóak: Eged-hegy, Gesztenyés, Felsőgalagonyás, Merengő, Birkás, Nyitra, Öreg-hegy.
A szőlők életkora igencsak meghaladja a 20 évet.
A termésmennyiség tőkénként 1-1,5 kg, azaz kevesebb, mint 35 hl/ha, ami előre biztosítékot nyújt a kiváló minőségű borok készítésére.
A vörösborokat héjjon erjesztéssel, csömörszöléssel; a fehéreket fahordós erjesztéssel és érleléssel készítik.
A Rosé is sajátos módon készül, itt is előszeretettel használják az új fahordós technológiát, majd a Bikavérrel azonos módon több fajta Rosé bor házasításával alakítanak ki egy sajátos harmóniát.
Jellemző még, hogy a borok 80%-a új, hagyományos magyar hordókban érlelődnek, majd több szelekció után 2-3 évesen kerülnek palackba.
Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, melyeknek köszönhetően sorra jönnek a magyar és nemzetközi borversenyen elért eredmények.


További információ:

Kapcsolatfelvétel Kapcsolatfelvétel


Kérjük adja meg adatait és írja meg üzenetét.
A *-al megjelölt részek kitöltése kötelező.

Név*:
Telefon:
E-mail cím*:
Tárgy*:
Fontosság:
Sürgős Átlagos Nem sürgős
Üzenet*:
Ha ezt a szöveget látja engedélyezze a képek megjelenítését
Írd ide mit látsz a képen:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.012 s