Foldal > Vendéglátás > Borház > Demeter Pincészet

t: 3487

Demeter Pincészet

Kpek:



Rszletek:

   A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza.

Az elmúlt 100 év eseményei - a két világháború, az államosítások - sem törték meg a hagyományt.
A bor tisztelete, szeretete még most is átszövi mindennapjaikat.
A borászat vezetõje Demeter Csaba borásztechnikus, szõlõ-és bortermelõ családjának negyedik generációs tagja.
A borászat Eger egyik legpatinásabb pincesorán helyezkedik el, a 150 pincébõl álló Kõlyuk pincesoron.
Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is õrzi egykori hangulatát.
A három ágból álló több mint 300 m hosszú pincerendszer különleges élményt nyújt, így nem véletlen, hogy 2001-ben elnyerte az Eger legszebb pincészete díjat.
Ez a pince ad otthont a szõlõfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a 80 fõt befogadó borháznak.
A borkóstoló program a három pinceág megtekintésével kezdõdik, amely során a látogatók betekintést nyerhetnek egy mûködõ pincészet életébe.
A bor életét, a szõlõ megérkezésétõl a palackba kerülésig követhetik.
A séta során, kisebb megállókat tartunk a feldolgozó részlegben, a hordós érlelõ ágban, és a palackos ágban, ahol új, eddig nem tapasztalt információkhoz juthatnak a látogatók.

Lehetõség van a borok megvásárlására is a pincében.
A borkóstoló különlegessége: a vendégeknek lehetõsége nyílik a hordóból való kóstolásra.
A Demeter Pincészet 13 hektár kiváló minõségû ültetvénnyel rendelkezik az egri borvidéken, kékfrankos, oportó, cabernet franc, merlot, szürkebarát és olaszrizling szõlõvel beültetve. Szõlõültetvények régi, híres dûlõkben találhatóak: Eged-hegy, Gesztenyés, Felsõgalagonyás, Merengõ, Birkás, Nyitra, Öreg-hegy.
A szõlõk életkora igencsak meghaladja a 20 évet.
A termésmennyiség tõkénként 1-1,5 kg, azaz kevesebb, mint 35 hl/ha, ami elõre biztosítékot nyújt a kiváló minõségû borok készítésére.
A vörösborokat héjjon erjesztéssel, csömörszöléssel; a fehéreket fahordós erjesztéssel és érleléssel készítik.
A Rosé is sajátos módon készül, itt is elõszeretettel használják az új fahordós technológiát, majd a Bikavérrel azonos módon több fajta Rosé bor házasításával alakítanak ki egy sajátos harmóniát.
Jellemzõ még, hogy a borok 80%-a új, hagyományos magyar hordókban érlelõdnek, majd több szelekció után 2-3 évesen kerülnek palackba.
Magas fokú szõlõmûvelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, melyeknek köszönhetõen sorra jönnek a magyar és nemzetközi borversenyen elért eredmények.


Tovbbi informci:

Kapcsolatfelvtel Kapcsolatfelvtel


Krjk adja meg adatait s rja meg zenett.
A *-al megjellt rszek kitltse ktelez.

Nv*:
Telefon:
E-mail cm*:
Trgy*:
Fontossg:
Srgs tlagos Nem srgs
zenet*:
Ha ezt a szveget ltja engedlyezze a kpek megjelentst
rd ide mit ltsz a kpen:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.016 s