Foldal > Vendéglátás > Borház > Vincze Béla Borpincészete

t: 4558

Vincze Béla Borpincészete

Kpek:Rszletek:

   Vincze Béla több éves nagyüzemi borászkodás és tapasztalat-szerzés után, 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét.

A francia chai rendszerû borászat rendelkezik a modern szõlõfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel.
Mindemellett a pincészet nagy hangsúlyt fektet az egri hagyományok követésére, a hosszú és türelmes tölgyfahordós érlelésre.
A magas szinvonalú borkészítést már az elsõ, 1994-es évjárat borai is bizonyítják.
A birtok Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borait az 1997-es bordeaux-i, Challange International du Vin megmérettetésen a zsûri arany- és bronz-érmekkel jutalmazta. Néhány évvel késõbb a 2000-es cabernet Franc megismételte a szép sikert, és az Országos Borverseny Champion díjában részesült.
A birtok fõ célja kiváló minõségû, nagy érlelési potenciállal rendelkezõ Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir borok készítése.
A kínálatban különleges helyet foglal el az Egri Bikavér, mellyel a birtok kizárölag kiváló évjáratokban lepi meg a fogyasztókat.
A fehér borok kedvelõinek Vincze Béla gyümölcsös, könnyen fogyasztható Chardonnay-t és Traminit, míg a hölgyeknek Pincészete egyik érdekességét, a Lady Rosé-t ajánlja.
A Pincészetnek most épül az új tároló épülete melyben helyet kap egy minden igényt kielégítõ vendégfogadó helység melyben a gazda kommentált borkóstolók, borbemutatók keretében ismerteti meg borait vendégeivel.
Jelenleg a vendégek fogadása állófogadás keretében történik, a technológia és a birtok bemutatása közben.


Tovbbi informci:

Kapcsolatfelvtel Kapcsolatfelvtel


Krjk adja meg adatait s rja meg zenett.
A *-al megjellt rszek kitltse ktelez.

Nv*:
Telefon:
E-mail cm*:
Trgy*:
Fontossg:
Srgs tlagos Nem srgs
zenet*:
Ha ezt a szveget ltja engedlyezze a kpek megjelentst
rd ide mit ltsz a kpen:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.031 s