Főoldal > Vendéglátás > Borház > Pannonhalmi Apátsági Pincészet

t: 2218

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Képek:


Részletek:

   A bencések a középkorban templomuk és monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúrát.

Pannonhalmának egészen az 1945 utáni államosításokig saját borászata volt.
Ezt a hagyományt folytatták a szerzetesek, amikor új, mintegy 2000 m2 alapterületű pincét és borházat építettek, ahol 2003 őszétől folyik a szőlő feldolgozása.
A 2001 őszén kezdődött telepítési munkáknak köszönhetően 37 ha területen újonnan telepített szőlő zöldell, és további 15 ha termő ültetvény áll a borászat rendelkezésére.

A szőlőterület kétharmadán fehér szőlőfajták találhatók: elsősorban rajnai rizling, sauvignon blanc és fűszeres tramini, de a borvidék tradicionális fajtái (olasz rizling, ezerjó, sárfehér) és néhány ígéretes nemzetközi fajta (chardonnay, pinot blanc) is szerepel a fajtaválasztékban.

Az egyharmad részt alkotó kék szőlőfajták közül a pinot noir a legjelentősebb, de merlot és cabernet franc ültetvénye is van a pincészetnek.

A fajtaszerkezethez igazodó pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas.


További információ:

Kapcsolatfelvétel Kapcsolatfelvétel


Kérjük adja meg adatait és írja meg üzenetét.
A *-al megjelölt részek kitöltése kötelező.

Név*:
Telefon:
E-mail cím*:
Tárgy*:
Fontosság:
Sürgős Átlagos Nem sürgős
Üzenet*:
Ha ezt a szöveget látja engedélyezze a képek megjelenítését
Írd ide mit látsz a képen:


2009 - LHP Portálcsoport - Minden jog fenntartva
0.027 s