Foldal > Gyógy és wellness > Strand > Hévízi gyógytó

t: 4383

Hévízi gyógytó

Kpek:Rszletek:

   Hévízen a modern gyógy-idegenforgalom több mint 200 éves múltra tekint vissza. A város gondozottságáról, biztonságáról, vendégszeretetérõl és az egész évben gazdag kulturális életérõl híres.

A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. Hõmérséklete a föld mélyébõl elõtörõ hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A 38 méter mélyen lévõ forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetõen a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélõdik, ezáltal folyamatosan tiszta marad.
A tó hõfoka a felszínen nyáron eléri a 37-38 C°-ot, és télen sem csökken 24-26 C° alá. Így egész éven át alkalmas a fürdõzésre.

A Hévízi tó geológiai ritkaság.
A gyógyforrás 7 méter vastag tõzegbõl tör a felszínre, kioldva belõle az értékes vegyületeket.
Vize kálcium és magnézium tartalmú hidrogén-karbonátos gyógyvíz.
A reumás és mozgásszervi betegek gyógyításában utánozhatatlan hévízi tó különleges egészségmegõrzõ ereje a gazdag ásványianyag-tartalomnak köszönhetõen más betegségek gyógyításához is hozzájárul.
Serkenti a mellékvesékre ható hormonok termelését, így a szervezet saját anyagai csökkentik a gyulladást és a fájdalmat. A víz kedvezõen hat a szervezet ösztrogénszintjére így a krónikus nõgyógyászati problémák kezelésében is hatékony lehet.
A fürdõzés során fellépõ hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, a kellemes hõfok pedig hosszú idejû fürdõzést tesz lehetõvé.

A tõzeg alapú hévízi iszap, akárcsak a gyógytó, a maga nemében páratlan a világon.
Hatása hasonló a gyógyvízéhez, de annál jóval intenzívebb. Rádiumos hatása csillapítja a fájdalmat, nyugtatja az idegrendszert, serkenti a sejtregenerálódást és az anyagcserét.
Nyomelemeinek hatására a bõr bársonyos lesz, a többhetes kúra alatt normalizálódik a faggyúelválasztás, sõt a bioritmus is.
A Hévízi Szent András Reumakórházban az orvosok a komplex vizsgálatokat követõen személyre szabottan állítják össze a kúratervet.
A kórházon kívül számos szállodában is szakszerû gyógyászati ellátásban részesülhetnek a vendégek, elegáns körülmények között pihenhetnek, gyógyulhatnak.
A kúra gyógyászati javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles spektrumát ölelik fel: elõnyösen alkalmazható reumatikus mozgásszervi megbetegedések, csontritkulás, degeneratív (kopásos) gerinc-/izületi megbetegedések, Bechterew-kór, gyulladásos izületi betegségek idült szakaszában, sérülések és mozgásszervi mûtétek utókezelésére továbbá lágyrész-reuma, másodlagos izületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethetõ panaszok, izületi operációk elõ- és utókezelése, porckorong mûtéteket követõ, krónikus, nõgyógyászati betegségek kezelésére.
A kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.
Nem javasolt azonban fertõzõ betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és egyéb más vérképzõszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.


A Tófürdõ nyitva tartási ideje:
Január-február: 9:00-17:00
Március-április: 8:30-17:30
Május: 8:30-18:30
Június-augusztus: 8:00-20:00
Szeptember: 8:00-19:00
Október: 8:30-18:00
November: 8:30-17:00
December: 9:00-17:00


Tulajdonsgok:
Gyógyjavallatok: Izomreumatizmus - Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések

Tovbbi informci:


2009 - LHP Portlcsoport - Minden jog fenntartva
0.016 s