, 2022/9/2

Szeptemberben is megannyi izgalmas programmal várja az érdeklődőket Budapest városa. Filmfesztiváloktól kezdve, koncerteken, piknikeken keresztül egészen az ingyenes eseményekig mindent megtalálsz havi válogatásunkban.

Belvárosi Sörfesztivál (2022. augusztus 30. – szeptember 4.)

Az ország legjobb sörfőzdéi egyesítik erőiket, és kiváló nemzetközi kínálattal kiegészülve immár sokadik alkalommal veszik be a Szabadság teret. A Belvárosi Sörfesztivál, amelyet a gazdag hazai sörkultúra népszerűsítése érdekében szerveznek meg évről évre, augusztus 30-án több mint 250 féle sörrel, közte kézműves különlegességekkel nyitja meg képzeletbeli kapuit, és egészen szeptember 4-ig vár titeket. Ahogyan lenni szokott, a hideg sör csak a kezdet: a tökéletes nyári esték hangulatát változatos streetfood-kínálattal és szórakoztató programokkal teremtik meg.

Asian Streetfood Market (2022. augusztus 31. – szeptember 3.)

A távol-keleti gasztronómia szerelemeseit szólítja meg az Asian Streetfood Market augusztus 31. és szeptember 3. között. Ázsia legjava ugyanis a Kazinczy utcába, a Botellón Teraszra költözik, hogy az autentikus és a modern ázsiai ízekbe engedjen betekintést az ínyenceknek. Nem kell tehát messzire utazni a kontrasztok, textúrák, friss ízek és egzotikus italok világáért, elég csupán, ha a belváros felé veszitek az irányt.

Дeva + Ohnody + Flanger Kids // Budapest Park (2022. szeptember 1.)

Дeva, azaz Takács Dorina zenéje földöntúli tájakra kalauzol bennünket, az atmoszferikus lágy hangokat, a selymesen pulzáló basszusokat és a többszólamú mantrákat a magyar népdalok varázslatos szövegei fűszerezik. Szeptember 1-jén ezen a különleges utazáson vele tart majd Hegyi Dóri, azaz OHNODY, akinek minden fellépése egy egyedi és megismételhetetlen performansz, zenéjében és színpadi megjelenésében ugyanis a legkülönfélébb művészeti ágazatok találkoznak.

Bacsó Bár | Trió Arrabal (2022. szeptember 1.)

A Trio Arrabal 3 éve alakult a Cabaret Medrano zenekar két frontembere közreműködésével. A műsor gerince az argentin tangó, leginkább Astor Piazzola szerzeményei, valamint Tom Waits karcos balladái, Fellini filmzenék és Cabaret Medrano dalok akusztikus verzióban.

Skandináv Filmfesztivál (2022. szeptember 1-7.)

Szeptember 1. és 7. között az Erzsébet körúti Art+ Cinemába költözik Skandinávia. A hét napon át tartó skandináv filmfesztiválon premier előtt láthattok fesztiváldíjas és fesztiválkedvenc alkotásokat, köztük izlandi drámát, svéd fekete komédiát és norvég vígjátékot.

KÖSZI – PiknikTerasz (2022. szeptember 2.)

Zenés szabadtéri rendezvény három zenekarral a KÖSZI előtti téren.

Ha őszi programként a természetbe vágytok Budapest környékén:

Égbolt, hegy, zene (2022. szeptember 2.)

Szeptember 2-án különleges programra invitálnak a Svábhegyi Csillagvizsgáló csillagászai. Az Égbolt, hegy, zene nevet viselő rendezvény csillagászati bemutató mellett a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar és a Vass Lajos Kórus komolyzenei koncertjét is magában rejti, megalapozva ezzel egy igazán varázslatos este hangulatát.

Braindogs // KOBUCI (2022. szeptember 2.)

Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Lívius, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja.

Dutch Focus: Holland Jazzhétvége a BMC-ben (2022. szeptember 2-3.)

Robbanékony hangzás, a jazzben ritkán látott sokoldalúsággal párosítva: ezt ígéri a Dutch Focus minifesztivál, amely a holland jazz, funk és soul vibráló színeit hozza el az Opus Jazz Clubba szeptember 2-3. között. A DiMonGo Special és a Benjamin Herman Trio koncertjén virtuóz örömzenére számíthatunk.

Pécsi Balett: Zorba (2022. szeptember 4.)

Theodorakisz csodálatos zenéje, az alkotók kreativitása és a Pécsi Balett kiváló táncművészei együtt idézik meg Zorba, a mitikus görög hős szellemiségét szeptember 4-én, este 7 órától a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás különlegessége, hogy a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója.

Zsidó Kulturális Fesztivál (2022. szeptember 4-12.)

Budapest-szerte hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között, amikor könnyű- és komolyzenei koncerteknek, illetve irodalmi és színházi előadásoknak adnak otthont a főváros zsinagógái és más, különleges épületei. A sokszínű programkínálatot gazdagítja például az izraeli származású Lala Tamar várva várt koncertje a Magyar Zene Házában szeptember 5-én, míg hasonlóan nagy érdeklődés övezi Havasi Pure Piano című produkcióját a Dohány utcai zsinagógában szeptember 6-án. A programlistáról és a jegyvásárlás részleteiről a fesztivál honlapján tájékozódhattok!

Budapest Beer Week (2022. szeptember 7-11.)

Idén négy napon át, szeptember 7. és 11. között ismét sokak kedvence, a folyékony kenyér kerül főszerepbe a fővárosban, a Budapest Beer Week eseménysorozatának köszönhetően. A nemzetközi sörfesztiválon több mint 40 sörfőzde képviselteti magát a világ minden tájáról, így biztosan nem maradtok szomjasak. A sörkóstolással egybekötött izgalmas programok és élőzenés koncertek Budapest különböző pontjain zajlanak majd, a belváros szívében. Egy biztos, a fesztiválon mindenki találhat magának kedvére való elfoglaltságot, a kóstolónapok mindegyike pedig fergeteges afterpartyval zárul. Jegyek még elérhetőek az esemény honlapján!

Belvárosi Sörfesztivál (2022. augusztus 30. – szeptember 4.)

Az ország legjobb sörfőzdéi egyesítik erőiket, és kiváló nemzetközi kínálattal kiegészülve immár sokadik alkalommal veszik be a Szabadság teret. A Belvárosi Sörfesztivál, amelyet a gazdag hazai sörkultúra népszerűsítése érdekében szerveznek meg évről évre, augusztus 30-án több mint 250 féle sörrel, közte kézműves különlegességekkel nyitja meg képzeletbeli kapuit, és egészen szeptember 4-ig vár titeket. Ahogyan lenni szokott, a hideg sör csak a kezdet: a tökéletes nyári esték hangulatát változatos streetfood-kínálattal és szórakoztató programokkal teremtik meg.

Budapest Borfesztivál (2022. szeptember 8-11.)

A szeptember 8-tól 11-ig tartó borfesztiválé a legszebb díszlet a fővárosban. Az impozáns Budavári Palota környéke méltó helyszínt biztosít a 4 napos rendezvény számára, ami szokás szerint különleges programokkal és meglepetésekkel, elismert kiállítókkal és minőségi boraikkal készül lenyűgözni.

Fran Palermo, vendég: Deep Glaze // Öböl koncert a BudaParton (2022. szeptember 10.)

Különleges hely ad otthont a Fran Palermo szeptember 10-i fellépésének. Az indie-rock’n’roll zenekart és vendégét, a Deep Glaze-t a Kopaszi-gát látja vendégül egy fergeteges öbölkoncert erejéig. A megújult kulturális találkozóhely a szabad ég alatt fogadja a fesztiválhangulatra vágyókat.