, 2022/2/28

Sajnos sokakban a festés egy rajzórai kudarc élményként él. Pedig többen adnának még egy esélyt ecsetjeiknek, de a képzettség és tehetség vélt hiánya miatt, inkább lebeszélik magukat róla, és marad csupán az unokahúggal, gyermekkel, unokával való festegetés.

Létezhet egyáltalán pozitív élményfestés "képzetlen" halandók számára? Igen! Sőt, ha van olyan a közeledben, aki festékekről álmodik éjjelente, akár meg is ajándékozhatod egy sikeres élményfestéssel! Hogyan? És egyáltalán mi az az élményfestés? Lefestjük gyorsan!

Az élményfestés kontúrjai

Az élményfestés egy olyan csoportfoglalkozás, amelyen nemtől, kortól, előképzettségtől függetlenül vehetsz részt, ha szívesen forgatnád az ecsetedet a festővásznon. Akkor is bátran jegyet lehet váltani rá, ha utoljára a suliban fogtál ecsetet, és nem te voltál az osztály Rubens-e.

Ez nem alkalmassági vizsga a Képzőre, csupán egy hangulatos, értékteremtő három óra, amit azzal tölthetsz, ami érdekel és amit szeretsz, egy kicsit kilépve a komfortzónádból.

Az élményfestés elsősorban amatőröknek szól, ezért a “képzetlenség” ne tartson vissza! Tudjuk és tapasztaljuk, hogy a nem profik között is vannak, akik nem tegnap kezdték az élményfestést. Az ő részükre ezért szerveznek haladóbb tanfolyamokat.

Ha teljesen kezdő élmenyfestésre is mész, valószínű, hogy lesz, aki ügyesebb nálad, de fogsz látni esetlenebb kollégát is. Különbözőek vagyunk, de épp ez a nagyszerű benne! Hiszen ennek ellenére az élményfestés végére egy csoportnyi remekmű fog születni, amely mind különböző és nagyon is egyedi.

Az élményfestés lelke

A képet te fogod megfesteni. Egy élményfestés során azonban nem csak fizikailag, hanem az alkotás folyamatában sem leszel magadra hagyva. Az élményfestés egy vezetett festő foglalkozás, ahol szakképzett instruktor segít lépésről lépésre műved elkészítésében.

Természetesen haladhatsz a saját elképzelésed szerint is, de ha egy igazi közösségi élményre vágysz és biztos sikerre, akkor nem árt, ha követed az instrukciókat!

Mi történik egy élményfestésen?

Végre kifested magad! Pontosabban magadból azt, ami benned van, de a vászonra való.

A meghirdetett élményfestéseknél mindig megjelölnek egy témát, amivel foglalkozni fogtok. Ez az esetek nagy részében egy konkrét festmény, amelyet az instruktor vezetésével együtt, de egyénileg festetek meg. Absztrakt festmények készítésekor a technika bemutatásával fog támogatni az instruktor.

A közel három órás élményfestés eredménye egy szép festmény lesz, aminek te leszel a festője. Ha élményfestésre mész, a festőeszközök miatt nem kell aggódnod, csak magadat kell elvinni olyan ruha csomagolásban, aminek jót tesz, ha színesebb lesz.

Élményt ajándékba

Ajándékozáskor örömet szeretnénk szerezni egy számunkra fontos embernek. Míg korábban a “hagyományos”, tárgyszerű ajándékok voltak a jellemzőek, addig ma mind többen inkább egy-egy különleges élménnyel lepnék meg őket.

Az élményfestés is ajándékozható! Bármely ünnep alkalmával (születésnap, évforduló, karácsony, húsvét) nagyszerű ötlet olyan szerettünk számára, aki érdeklődik a festészet, festés vagy különböző alkotások iránt. Ha bevállalósak vagyunk, akkor nem hagyjuk magára az ünnepeltet, és mi is vele tartunk az egyéni, de csoportban történő élményfestésre.

Arra is van lehetőség, hogy az ünnepelttel együtt fessünk egy közös képet, ezt az opciót gyakran párok választják évfordulójuk alkalmából.

Ha barátaink az ország különböző pontjain laknak, megoldható az online közös élményfestés is. Ekkor sem kell a festő eszközökről gondoskodni, hiszen azokat házhoz küldik. Az élményfestést pedig videokonferencia formájában élhetjük át egymástól távol, mégis együtt. Ha pedig cégünk dolgozóit szeretnénk feldobni, akkor a COLORGAME lesz a legkiválóbb élményfestés program!

Alkalmat mindig lehet teremteni ünneplésre, ajándékozásra. A tárgyi ajándékokat gyakran nehéz jól eltalálni… “Mekkora legyen a méret? Milyen legyen az anyaga, mintája? Ki lehet majd cserélni?”

Az élményajándék ma már mind értékesebb. Az értékteremtő élmény pedig egy életre szól!

Lesd meg a naptáradat, kinek a születésnapja közeleg! Aztán csak FessNeki együtt!