Sopron programok

#sopron

By , 2021/6/22

A város színvonalas rendezvényei, gasztronómiája,történelmi és kulturális örökségei, valamint a Fertő-táj egyedi értékei minden évben számos hazai és külföldi látogatót idecsalogat

.Olyan fesztiválok várják a programban  minden évben mint a VOLT Fesztivál, a Tündérfesztivál, a Soproni Ünnepi Hetek, a Soproni Szüret és a Soproni Advent.

A látogatók nagy megelégedésére.

 2021.06.26.     Tündérfesztivál

Sopron

2021.07.15. - 2021.07.17.     Sopron Drum - Zenei workshopok Sopronban

A kulturális programok közül a Tündérfesztivált nem szabad kihagyni. Szorosan kötődik a nyári napfordulóhoz az esemény, amely főleg a gyerekeknek szól.Egynapos rendezvény Közép-Európa leghosszabb terén, a soproni Deák-téren kerül megrendezésre.A tündérek és manók ünnepe és minden kisgyermeket szeretettel várnak. A Lővérek, a Fertő-Hanság és a harkai síkvidék tündérei és manói látják vendégül a kicsiket.

A Szent-Iván ünnep környékén megrendezett fesztiválon a manó vagy tündér viselet kötelező, ezzel megadva a tiszteletet a vendéglátóknak. A tündérek és manók vonulásán minden kisgyerek megmutathatja öltözékét.

2021.07.18. 15:30     X. Országos Maros Gábor Ütőhangszeres szóló- és duó verseny győzteseinek koncertje

Az esemény ingyenes.

Sopron

 2021.07.31. 16:00     A soproni fenyveserdő aljában - tematikus séta

A Lővérek a Soproni-hegység egyik legszebb, a várossal ölelkező része. A séta a Tűztorony-tól indul , majd az Alsó Lővérek és a Felső Lővérek megismerése következik. A Lővérek a tiszta és gyógyhatású levegője miatt klimatikus gyógyhely. A túra érinti a Sörházdombot, a Printz-pihenőt, a Deák-kutat, az Ojtozi sétányt, a Nepomuki Szent János-kápolnát és innét térnek vissza a városba.

Indulás helyszíne: Tourinform Sopron, Szent György u. 2.

Indulás: 16:00 óra, a túra maximum 3 óra.A részvételi díj 1 400 Ft.

 2021.09.19.     Sopron Crossfutás

Ujjból Soproni Crossfutás a Lővér Kemping területén, hogy a sportolni, mozogni szeretők versenykörülmények között  kipróbálhatják változó távokon képességeiket terepfutásban és hegyi kerékpározásban

 2021.10.10.     Soproni Sütemény- és Tortafesztivál

Egy igazi gasztronómiai különlegességeket bemutató különleges program, amelyen  mindenki számára igazi süti és torta specialitások vannak.

Valódi minőségi termékek várják  az idelátogatókat, mint például a mézek, szörpök és lekvárok, cukrászati alapanyagok, bonbon specialitások. Az itt található édességeket, megvásárolhatják a látogatók.

A gyermekek szórakozására arcfestés, vetítő sarok és pedálos autók lesznek.

Az esemény a jótékonyság jegyében zajlik,és  a programok között tombola nyeremény is kisorsolásra kerül. A  rendezvény igazi remek alkalom, hogy a legfinomabb süti és torta specialitásokat is megismerhessék az édesség kedvelők. 

Sopron

 2021.11.04. 18:00     Traccs! Dr. Zacher Gábor

Helyszín: GYIK Rendezvényház

Sopron