Szekszárd programok

#szekszard

By , 2021/6/24

Szekszárd Város Napja A városi képviselő-testület megalakulásának évfordulóján Szekszárdon minden évben kétnapos rendezvénysorozattal ünnepli a Város Napját.

A programot helyi étkezők, borászok és kézművesek teszik teljessé.Több szekszárdi kötődésű művész is fellép, büszkén bemutatva a város kulturális értékeit, tehetségeit és sokszínűségét.

Szent László Nap

A város védőszentje előtt tisztelegve Szent László Napot ren­dezünk, László naphoz legközelebb eső hétvégén a Béla király téren, ahol idén is lehetősé­get nyújt  baráti társaságoknak, kol­légáknak egy finom pörkölt megfőzéséhez, közben kiváló koncerteket hall­gathatnak, meseszép belvárosi kör­nyezetben.

Koncz Zsuzsa koncert 

2021. július 28.

Szent István Nap 

A belvárosi római katolikus templomban ünnepi szentmisével veszi kezdetét a városi Szent István Nap, amelyet ökumenikus kenyérszentelés követ. Napközben népművészeti programok  vannak.. Zárásként az estét ünnepi tűzijáték zárja.

Szekszárdi Szüreti Napok 

Az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Szeptember harmadik hétvégéjén zajlik minden egyes évben. A szüretelés hagyományait megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg a fesztivált. Négy napon át kiváló  programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, gyermek rendezvényekkel, borkóstolóval,a tájegységre jellemző étel kínálattal várjuk az idelátogatókat. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, utcabál szórakoztatja  a közönséget. A rendezvény legmutatósabb része a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A felvonulásban ott vannak a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív alkotói. 

Márton-napi Vigadalom

A karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigas­ság megengedett.Koncertek, gyermekprogramok és hajnalig tar­tó mulatozás vár arra, aki ellátogat a Béla király téri fűtött rendezvény­sátorba. A Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztala Egyesület  tipikus Márton-napi fogá­sokkal készül, a Szekszárdi Borvi­dék borászai pedig kóstolót hoznak az új burokból.

Szekszárdi Advent

A Béla király téren igazi karácsonyváró hangu­lat fogadja a látogatókat.

A rendezvény betölti a város központi terét. A látogatókat színpadi produkciókkal, ünnepi fényfestéssel, szalmalabirintussal és  minden vasárnap közös gyertyagyújtással várjuk. A vásárban étkezők, kézművesek, kirakodó árusok kínálják a karácsonyi árujukat.. A Babits Mihály Kul­turális Központban a négy adventi vasárnap színvonalas műsorral vár­juk vendégeinket.

Borvidék Félmaraton

A futóversenyt 2010 óta évente megrendezik Szekszárd belvárosából indulva a borvidék dűlői között. Az útvonal csodálatos kilátást nyújt a szőlőültetvények és présházak hangulatos látványával. A futóknak felejthetetlen élmény a részvétel, amit az ezer főt meghaladó nevező istanusitja, a versenyként megújuló pálya pedig vissza csábítja az indulókat.

Gemenc Nagydíj

Szekszárd legnagyszerűbb sportrendezvénye a Gemenci Nagydíj nemzetközi kerékpárverseny. Hazai és külföldi csapatok részvételével színvonalas mezőny gyűlik össze évről- évre.Ezzel  teljesítsék a tradicionálisan egyenkénti időfutamból, két országúti szakaszból és egy látványos, esti villanyfényes, háztömb körüli kritérium versenyből álló távot.

2021.08.02. - 2021.08.06.     Szekszárd tábor 2021. Nyári napközis táborok 

A Babits Mihály Kulturális Központban

Szuperhős tábor     

2021.08.02. - 2021.08.06.     Szekszárdi gyerekprogramok 2021

Szuperhős tábor 5-8 éveseknek     

2021.08.02. - 2021.08.06.     Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021

Szuperhős tábor 5-8 éveseknek     

2021.08.09. - 2021.08.13.     Szekszárd tábor 2021. Nyári napközis táborok

A Babits Mihály Kulturális Központban

Varázsecset tábor     

2021.08.09. - 2021.08.13.     Szekszárdi gyerekprogramok 2021

Varázsecset tábor 7-10 éveseknek     

2021.08.09. - 2021.08.13.     Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021

Varázsecset tábor 7-10 éveseknek     

2021.01.01. - 2021.12.31.     Szülinapi buli Szekszárdon

Szülinapozz a Babits Mihály Kulturális Központban