Szombathely programok

#szombathely

By , 2021/6/22

Fesztiválok, rendezvények, események. A város minden évszakban színes kulturális programokkal várja az idelátogatókat .

A program a Tavaszi Fesztivállal indul, a nyár kiemelkedő eseményei a Savaria Táncverseny és a Savaria Történelmi Kavalkád, ősszel pedig a Szent Márton Emlékév  program sorozatával zárulnak a rendezvények.

Médiatábor Szombathelyen

Szombathely,  Sugár út  18

2021.07.05 (Hétfő), 08:00

Ha érdekel a videózás, a Tv, a rádió és a YouTube világa, ha kíváncsi vagy milyen utat kell bejárnia egy műsorvezetőnek, ha megtanulnád a vágás, képszerkesztés alapjait, várunk szeretettel szakmai táborunkba! A médiatábort 2021. július 5-9. között rendezik meg Szombathelyen, naponta 8-16 óra között!

Pinka-völgyi Halas NapoK

Alpesi Fogadó és Borház

2021.07.10 (Szombat), 09:00 

Galaxisok-koncert

könnyűzenei koncert,  Zsinagóga Udvar

2021.07.31 (Szombat), 20:00

Hajnalban sétálnak hazafelé, szemükben kis- és nagyvárosok fényei, részegek és egyedül vannak, életkoruk bizonytalan, lakóhelyük általában Magyarország, azon belül főleg Budapest, ahonnan néha busszal, vonattal, telekocsival hazajárnak a vaksötétre közvilágított utcák és a gyerekkori emlékek városaiba. Ők lakják be Szabó Benedek dalainak világát. 

2021.11.04.     Zorán Koncert

Agora - Művelődési és Sportház

Szombathely

Péter Szabó Szilvia 

2021.12.27.     NOX-TALGIA Unplugged

Agora - Művelődési és Sportház

Szombathely

Szombathely Agora programok 2021

2021. június 2.

Az Agora eredeti, görög jelentése szerint közösségi tér, amely minden korosztály számára élményeket, igényes, tartalmas, minőségi programokat kínál. 2007 nyarán új kulturális intézmény született Szombathelyen, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ. A koncert rajongók, színház- és film látogatók, gyerekprogramok aktív résztvevői számára nem is annyira új, hiszen az eddigi jól megszokott kulturális színtere mutatnak vissza az AGORA program kínálatában. AGORA minden, ami kultúra. 

Sárkányhajó Fesztivál Szombathely 2021

Speciális sárkányfejjel és farokkal díszített hajó a sárkányhajó. 18-20 versenyző vehet részt a versenyen,arccal előre nézve két oldalt, egytollú lapáttal.

Egy dobos adja az ütemet és egy kormányos irányítja a hajót az előre haladásban.  A sárkányhajózás egy olyan közösség teremtő és fejlesztő sport, amelyben egyszerre, egy célért több mint 20-an küzdenek. Szenzációs hatással lehet az emberiségre, némi ízelítő, hogy hogyan kellene egymáshoz viszonyulni a minden napokban is. Az evezés technikája könnyen elsajátítható. Próbáld ki magad Te is.

A sportágat 1998-ban a Magyar Sárkányhajó Szövetség honosította meg Magyarországon. 2004 óta működik Magyarországon sárkányhajó fesztivál rendszer, amely  Magyarország egyik turisztikai látványossága lett, és komoly megjelenést ért el a belföldi, és a nemzetközi sajtóban egyaránt.

Magyarországon eddig 5 város lehet büszke arra, hogy, tradicionális sárkányhajó fesztivál helyszín. Szombathely hírnevét, sport hírnevét öregbítve hetedik éve helyszíne a fesztiválnak. A hagyományos verseny újból  lázba hozza a sportkedvelő szombathelyi kisközösségeket!

A szervezők az időpont és a programváltozás jogával élnek.

Színház

Szombathely Október 24., szombat 10 óra – MMIK Mesebolt Bábszínház kamaraterem: Batu-tá kalandjai, matiné előadás, melyre 4 éves kortól várják a gyermekeket.

Rendezvény

Október 24., szombat 18 óra – Palace Iron: #STORY 9700 – Sztorizz Szombathely! Vendég: Győrfi Pál. Téma: „Milyen lesz a jövő és mit tehetünk érte?

Október 28., szerda 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház:

 Hair musical. Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik hőseink útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikus nemesült, világhírű dalok szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

Október 29., csütörtök 16.30 óra – Kilences: Tökszobrászat.

 Könnyed tökfaragó minifesztivál forralt borral, teával, mézes-chilis sütőtökkel.

Kiállítás

Szombathely Október 23., péntek 15 óra – Savaria Múzeum: Kolónia a ”pannonok„ földjén – Savaria első 200 éve – ingyenes tárlatvezetés. Tárlatvezető: Varga Péter.

Vasi Skanzen: kedd–vasárnap 9–18 óráig. 

A pityke- től a bicskáig fémművesség a vasi hagyományos közösségek életében című kiállítás. A tárlat 2021. novemberéig tekinthető meg.

Túra 

Szombathely Október 24., szombat: Colonia Savaria teljesítménytúrák. Öt távon járhatják be a környék nevezetességeit és szép tájait, látnivalóit. Mind az öt útvonal Szombathely nyugati részéről, Oldalról indul, és – körtúra lévén – oda is térnek vissza.

Az öt kilométeres séta útvonal: Skanzen – Csónakázó-tó – Árpád utca – Emlékmű-domb – Jégpince utca – Síp utca – oladi kilátó – majd vissza.